Sestavine
-
8 rezin Francoska bageta
-
1× Sipa
-
2 stroka Česen
-
1× Limona
-
Sol in poper
-
2 žlici Olivno olje
-
1 žlica Peteršilj
-
2 žlici Majoneza
-
1 žlica Dijonska gorčica
Navodila
Segrejte pečico na 175 °C. Rezine bagete razporedite na pekač in jih popecite, da rahlo pozlatijo in postanejo hrustljave.
V skledi zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, limonino lupino, limonin sok, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite marinado. V marinado potopite narezano sipo in premešajte. Pustite, da se marinira 20 minut.
Segrejte ponev na srednje visoki temperaturi. Dodajte marinirano sipo in jo na vsaki strani pecite 3 minute, da rahlo karamelizira.
V manjši skledi zmešajte majonezo, dijonsko gorčico, limonin sok, sol in poper, da pripravite preliv za kanapeje.
Na vsako popečeno rezino bagete namažite majhno količino preliva. Na vsak kanape položite nekaj rezin pečene sipe.
Za dodaten okus in dekoracijo jih okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem. Kanapeje s sipo razporedite na servirni krožnik in jih postrezite kot predjed ali prigrizke za zabavo.
Ti kanapeji niso le okusni, ampak tudi vizualno privlačni. Uživajte v nežnih okusih!
(Foto: freepik.com)