0 0
Sipin kanape

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

8 rezin Francoska bageta
Sipa
2 stroka Česen
Limona
Sol in poper
2 žlici Olivno olje
1 žlica Peteršilj
2 žlici Majoneza
1 žlica Dijonska gorčica

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sipin kanape

Sipe imajo nežen in aromatičen okus. Če jih uporabimo v kanapejih, v jed vnesejo izrazito esenco morskih sadežev.

Sipin kanape je vsestranska predjed, ki jo je mogoče prilagoditi z različnimi dodatki in okusi. Združimo jih lahko s pikantnimi prelivi, svežimi zelišči ali celo z dodatkom začimb.
Kanapeji iz sipe niso le okusni, ampak ponujajo tudi edinstveno kulinarično izkušnjo.

  • 45 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 175 °C. Rezine bagete razporedite na pekač in jih popecite, da rahlo pozlatijo in postanejo hrustljave.

V skledi zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, limonino lupino, limonin sok, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite marinado. V marinado potopite narezano sipo in premešajte. Pustite, da se marinira 20 minut.

Segrejte ponev na srednje visoki temperaturi. Dodajte marinirano sipo in jo na vsaki strani pecite 3 minute, da rahlo karamelizira.

V manjši skledi zmešajte majonezo, dijonsko gorčico, limonin sok, sol in poper, da pripravite preliv za kanapeje.

Na vsako popečeno rezino bagete namažite majhno količino preliva. Na vsak kanape položite nekaj rezin pečene sipe.

Za dodaten okus in dekoracijo jih okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem. Kanapeje s sipo razporedite na servirni krožnik in jih postrezite kot predjed ali prigrizke za zabavo.

Ti kanapeji niso le okusni, ampak tudi vizualno privlačni. Uživajte v nežnih okusih!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sipina juha
Naprej
Polnjene artičoke
Nazaj
Sipina juha
Naprej
Polnjene artičoke