Sestavine
-
Školjke kanoli
-
300 g Moka
-
30 g Sladkor
-
25 g Maslo
-
ščepec Sol
-
1× Jajce
-
100 ml Belo vino
-
Olje
-
Nadev
-
135 g Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
50 g Jedilna čokolada
-
500 g Rikota
-
50 g Kandirana lupina
Navodila
Zmešajte moko, sladkor v prahu, zmehčano maslo in sol. Mešajte, da mešanica postane podobna grobim drobtinam.
Mešanici dodajte razžvrkljano jajce in vino. Mešajte, dokler se testo ne združi. Testo prenesite na rahlo pomokano površino in ga gnetite približno 5 minut, da postane gladko in elastično.
Testo zavijte v plastično folijo in ga pustite počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Medtem ko testo počiva, pripravite nadev za kanole. V ločeni skledi zmešajte sir rikoto, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste mase.
V mešanico rikote vmešajte čokoladne koščke in kandirano lupino citrusov. Nadev dajte na stran v hladilnik, da se ohladi.
V globokem loncu ali ponvi na srednji temperaturi segrejte rastlinsko olje.
Na rahlo pomokani površini razvaljajte testo, približno 1-2 mm debelo.
Testo z okroglim rezalnikom razrežite na kroge. Vsak krog testa ovijte okoli cevi za kanole.
Ovite cevke s kanoli previdno polagajte v vroče olje, po nekaj naenkrat. Cvrite jih približno 2-3 minute, da postanejo zlato rjave in hrustljave.
Kanole odcedite na papirnatih brisačah. Pustite, da se popolnoma ohladijo. Ko se ohladijo, jih previdno odstranite s cevk.
Z ohlajenim nadevom iz rikote napolnite vrečko brizganje. Nadev vtisnite v oba konca školjk kanolov in jih popolnoma napolnite.
Polnjene kanole posujte s sladkorjem v prahu in jih takoj postrezite. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)