0 0
Sezamovi ocvrtki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Sladkor
180 ml Voda
60 ml Maslo
Jajce
100 ml Mleko
1 žlička Sezamovo olje
1 paketek Aktivnega suhega kvasa
500 g Moka
1 žlička Sol
1 skodelica Sezamovo seme
Olje
1 skodelica Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sezamovi ocvrtki

  • 2 uri
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Raztopite sladkor v vroči vodi. Dodajte maslo in pustite stati, da se raztopi, približno 5 minut.

V skledo mešalnika dajte masleno mešanico, jajce, mleko in sezamovo olje ter kvas.

V skledo mešalnika dodajte moko in sol ter dobro mešajte, dokler testo ni raztegljivo in lepljivo ob dotiku s suhimi rokami, 4 do 5 minut.

Testo položite v naoljeno skledo in ga pokrijte s plastično folijo. Testo naj vzhaja, dokler se ne podvoji, približno 1 uro na sobni temperaturi ali 4 ure v hladilniku.

Na čisto delovno površino posujte 1/2 skodelice sezamovih semen. Testo položite na sezamova semena in ga z rokami pregnetite. Na vrh testa dodajte preostalo 1/2 skodelice sezamovih semen. Testo z valjarjem razvaljajte v pravokotnik. Z rezalnikom za pico ali nožem razrežite testo na približno 48 kvadratov.

Segrejte olje in ocvrtke cvrite serijah po 6, dokler ne priplavajo do vrha; obrnite jih in cvrite, dokler ne postanejo zlati na obeh straneh, skupaj 1 minuto do 1 minuto in 30 sekund.

Ocvrtke prenesite v skledo in jih potresite s ščepcem soli. Posujte s sladkorjem v prahu (če ga uporabljate); postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ostrige s sirom
Naprej
Spomladanski zavitki s svinjino
Nazaj
Ostrige s sirom
Naprej
Spomladanski zavitki s svinjino

Dodajte Komentar