Sestavine
-
8 rezin Toast
-
4 veliki listi Solata ledenka
-
4 x Jajce
-
TUNIN NAMAZ
-
1 žlica Majoneza
-
2 žlici Kisla smetana
-
250 g Sirni namaz
-
1 x Strok - česen
-
200 g Tuna v pločevinki
-
20 g Maslozmehčano maslo
-
1 x Kisla kumarica
-
1 ščepec Poper - beli
-
1 ščepec Sol
-
1 žlička Origanonasekljan origano
-
1 žlička Bazilikanasekljana bazilika
-
20 g Olivezelene izkoščičene olive
-
1 žlica Peteršilj - nasekljan
Navodila
Najprej pripravite tunin namaz.
Jajca nato previdno dajte v lonec s hladno vodo in pristavite na kuhalnik. Počakajte, da bo voda zavrela. Odstavite lonec in počakajte točno 8 minut, nato pa jajca odcedite in prelijte s hladno vodo. Jajca olupite in po dolgem razpolovite.
Očistite, operite in otresite solato. Opecite toast v opekaču ali pa na namaščeni ponvi. Polovico opečenih rezin dajte na krožnike, položite nanje lističe solate, namažite s tuninim namazom in obložite s polovičkami jajc. Pokrijte še s preostalimi opečenimi rezinami in postrezite.
Še nasvet: Namesto toasta lahko uporabite tudi na rezine narezan beli kruh, če nimate toasta ali pa če ne marate toasta.