Sestavine
-
Zmešajte v veliki skledi
-
300 ml Voda
-
80 ml Olje
-
2 žlici Sojina omaka
-
1 žlička Česen v prahu
-
2 žlički Gorčica
-
1 žlička Prehranski kvas
-
2 žlički Pekoča paprika v prahu
-
Sol in poper
-
1× Čebula
-
Zmešajte v manjši skledi
-
160 g Seitan
-
4 žlice Drobtine
Navodila
Suho mešanico dodajte mokri mešanici in dobro premešajte z žlico. Malo gnetite z roko, da se vse dobro premeša. Skledo pokrijte s toplo in vlažno brisačo ter pustite počivati približno 30 minut.
V ponvi segrejte olje na srednjo temperaturo. Oblikujte 10 pleskavic in jih položite v ponev.
Cvrite jih počasi na nizki do srednji temperaturi. Po približno 8 minutah jih obrnite, da enakomerno porjavijo. Po približno 30 minutah bi morale biti pečene, lahko pa jih pečete nekoliko dlje, odvisno od vaše želje.
Seitanovo pleskavico postrezite v burgerju ali pa s hrustljavo krompirjevo prilogo. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)