0 0
Seitanova pleskavica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Zmešajte v veliki skledi
300 ml Voda
80 ml Olje
2 žlici Sojina omaka
1 žlička Česen v prahu
2 žlički Gorčica
1 žlička Prehranski kvas
2 žlički Pekoča paprika v prahu
Sol in poper
Čebula
Zmešajte v manjši skledi
160 g Seitan
4 žlice Drobtine

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Seitanova pleskavica

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura 10 minut
  • Lahko

Sestavine

  • Zmešajte v veliki skledi

  • Zmešajte v manjši skledi

Navodila

Deli

Suho mešanico dodajte mokri mešanici in dobro premešajte z žlico. Malo gnetite z roko, da se vse dobro premeša. Skledo pokrijte s toplo in vlažno brisačo ter pustite počivati približno 30 minut.

V ponvi segrejte olje na srednjo temperaturo. Oblikujte 10 pleskavic in jih položite v ponev.

Cvrite jih počasi na nizki do srednji temperaturi. Po približno 8 minutah jih obrnite, da enakomerno porjavijo. Po približno 30 minutah bi morale biti pečene, lahko pa jih pečete nekoliko dlje, odvisno od vaše želje.

Seitanovo pleskavico postrezite v burgerju ali pa s hrustljavo krompirjevo prilogo. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Seitanov ragu
Naprej
Veganski “kalamari”
Nazaj
Seitanov ragu
Naprej
Veganski “kalamari”

Dodajte Komentar