Sestavine
-
200 g Seitan
-
3 žlice Olivno olje
-
300 g Gobe
-
1× Čebula
-
1 steblo Zelena
-
1× Korenje
-
ščepec Čilijevi kosmiči
-
1× Lovorjev list
-
400 g Paradižnikova mezga
-
Sol in poper
-
450 g Testenine
Navodila
Čebulo, zeleno in korenček drobno sesekljajte. Segrejte olje in cvrite zelenjavo ter dodajte čili in lovorjev list.
Cvrite, dokler se vsa zelenjava ne zmehča in zlato rjavo obarva.
Gobe drobno sesekljajte in jih skupaj s sejtanom dodajte zelenjavi ter kuhajte, dokler vsa voda ne izhlapi.
Dodajte paradižnikovo mezgo in zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte 40 minut, da se omaka zgosti. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Testenine skuhajte po navodilih na embalaži v osoljeni vreli vodi. Odcedite jih in vmešajte v ragu. Potresite s sveže sesekljanim peteršiljem. Dober tek!
(Foto: unsplash.com)