0 0
Ščuka na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 fileja Ščuka
2 žlici Olivno olje
2 žlici Limonin sok
2 stroka Česen
Sol in poper
1 žlička Zelišča

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ščuka na žaru

Meso ščuke je belo, čvrsto in blagega okusa. Čeprav je priprava ščukinega mesa priljubljena, je treba opozoriti, da lahko ščuke vsebujejo veliko število majhnih kosti v obliki črke Y, zaradi česar je njihova priprava zahtevna. Vendar se lahko ščuka s pravilno tehniko filetiranja in odstranitvijo kosti pripravi na različne načine, vključno s pečenjem, peko na žaru ali cvrtjem.

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Žar segrejte na srednje visoko temperaturo.

Zmešajte oljčno olje, limonin sok, sesekljan česen, zelišča, sol in poper, da pripravite marinado.

Fileje ščuke osušite s papirnato brisačo in jih prelijte z marinado. Pustite jih marinirati približno 20 minut.

Ko je žar segret, rešetke rahlo naoljite. Marinirane fileje ščuke položite neposredno na žar.

Ščuko pecite na žaru približno 5 minut na vsaki strani. Pazite, da ne prepečete preveč, saj se lahko ščuka hitro izsuši.

Ko so pečene, jih pokapajte z nekaj svežega limoninega soka in jih po želji okrasite s svežimi zelišči.

Ščuko na žaru postrezite z limoninimi rezinami ob strani. Dobro se ujema s solato ali pečeno zelenjavo.

Opomba: Glede na debelino filejev ščuke lahko prilagodite začimbe in čas peke na žaru. Bistveno je, da je riba pečena do konca, vendar še vedno vlažna in mehka.

Uživajte v okusni ščuki na žaru!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Žele z ribezom
Naprej
Ocvrta ščuka
Nazaj
Žele z ribezom
Naprej
Ocvrta ščuka

Dodajte Komentar