0 0
Sarme

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kg Mešano mleto meso
1 skodelica Riž
Meso suho meso, slanina, rebrca, klobasa, lo vaši želji
3 x Čebula
Sol
1/3 žlice Poper - mleti
1 žlica Vegeta
1 žlica Mleta paprika rdeča paprika
Zelje listi zelja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sarme

Kuhinja:
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Obstajata dva načina za pripravo sarme, vendar sta kljub temu oba dobra.

Najprej zmešajte na drobno sesekljano čebulo, mleto meso, riž in pa začimbe (1 žlica rdeče paprike, 1 žlica vegete, 1/3 žlice popra) in pustite da zmes stoji nekaj časa in se vse sestavino lepo sprimejo skupaj.

Liste zelja operite in jim odstranite vrh glavne žile, da se listi zelja lažje prepogibajo.

Vzemite list zelja in ga položite na bašo razprto razširjeno dlan. Če so listi zelja zelo veliki, jih odrežite na pol, in na liste položite oziroma dajte žlico mešanico, zmes.

Sprednjo stran lista zapognemo navznoter (2-3 cm), nato enako zapognemo levo in desno stran ter na koncu sprednjo stran zavijete vse do konca.

Tako zavite sarme razporedite v glinen lonec, kajti glinen lonec je zares idealen za kuhanje sarm, na dno pa položite tudi nekaj listov zelja. Opozorilo za glinen lonec, nikar ne kuhanjte z njim na plinskem štedilniku, ker bo lonec počil. Med sarme položite tudi suho meso in ko so vse sarme lepo zavite, jih pokrijte še z nekaj listi zelja in jih nato zalijte z vodo, da se bodo kuhale. Med kuhanjem sarme premikajte samo levo-desno. Ko so sarme skuhane, jih 2 uri pustite na manjšem ognju rahlo vreti in nato dodajte notri zmes.

Obstajata dve vrsti zmesi za sarme. Ena zmes je popražena z moko in oljem z dodano žlico rdeče paprike. Druga zmes je nekoliko lažja za vse tiste, ki ne prenašate težkega okusa… Narejena je z malo moke, pomešane s hladno vodo ter dodano papriko. Zmes dajte oziroma stresite v lonec.

Drugi recept za pripravo sarme je naslednji. Na olju dušite na drobno sesekljano čebulo, dodajte še mleto meso in riž, pražite približno 10 minut in dodajte še začimbe. Vse enako zavijte kot pri prvem postopku priprave in prav tako je enak tudi postopek kuhanja.

Ta domača jed lahko zdrži tudi več dni, vsak pa ima svoj preizkušen recept za sarme. Tukaj pa sta dva preverjena recepta za sarme.
Dober tek!

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Italijanska focaccia
Naprej
Solatni zavitki
Nazaj
Italijanska focaccia
Naprej
Solatni zavitki

Dodajte Komentar