Sestavine
-
1 vrečka Juhajuha s cvetačo in brokolijem, poiščite v trgovini
-
2 x - 3 x Krompir
-
1 vrečka Riž z gobamivrečka riža s gobami, poiščite v trgovini
-
200 ml Mleko
-
1 šop Peteršilj - svež
-
100 ml Sladka smetana
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
150 g Brokolisvež brokoli
-
50 g Češnjev paradižnik
-
1 x Čebulamanjša čebula
-
1 x Strok - česen
-
8 x Kitajsko zelje - listi8 listov kitajskega zelja
-
1 žlica Maslo
Navodila
Na hitro blanširajte liste kitajskega zelja v vreli vodi. Olupite krompir, narežeite ga na kocke in ga dajte kuhati.
V ponvi na malo olja prepražite čebulo in česen. Dodajte narezan brokoli in na hitro popražite. Dodajte še vrečko riža z gobami in zalijte s pol litra vode, dodajte narezan brokoli in kuhajte 12 minut. Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Juho zmešajte s 100 ml sladke smetane, 200 ml mleka in 400 ml vode ter zavrite. Blanširane liste zelja nadevajte z riževo zmesjo, zvijte v manjše sarmice in jih postavite v pekač.
Z brokolijevo omako prelijte in postavite v pečico za 15-20 minut. Češnjev paradižnik narežite na polovičke in na kratko popecite v ponvi, posolite in nato odstavite. Sarmo postrežite s kuhanim krompirjem, ki ste ga povaljali v maslu in ki ste mu dodali še popečen paradižnik.
(Foto: pexels.com, Getty Images)