Sestavine
-
20 -25 listov kislega zelja
-
30 dag zmletega mešanega mesa
-
pol skodele riža ali pa tofuja ali naribanega pustega sira
-
1 jajce
-
1 čebula, narezana na drobno
-
10 dag prekajene slanine, narezane na drobno
-
2 žlici drobno narezanega peteršilja
-
sol in poper po okusu lahko tudi žlička rdeče paprike
-
1 jušna kocka
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in praženje
Slanino stopimo, dodamo narezano čebulo in pražimo. Dodamo riž in ga
popečemo. V posodi zmešamo mleto meso, popraženo čebulo, jajce, peteršilj, sol in poper in dodamo tofu ali pa sir. Vse dobro zmešamo in nadevamo liste
kislega zelja. Vložimo v posodo in prelijemo z vodo, v kateri smo stopili jušno kocko.
|
2
Narejeno
|
Kuhanje in peka
Pokrito kuhamo 40 minut na nizki temperaturi, da se nam zvitki ne odprejo. Nato naredimo paradižnikovo omako ali pa kako drugo, lahko uporabimo tudi tisto iz vrečke, dodamo ji smetano in če je potrebno baziliko ali origano. Sarmice poberemo v pekač, prelijemo z omako in jih pečemo v pečici še 40 minut (po želji).
Pred postrežbo, jih pustimo malo počivati.
|