Sestavine
-
230 g Moka
-
4× Jajce
-
110 g Sladkor v prahu
-
220 g Maslo
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
1 žlička Pecilni prašek
-
ščepec Sol
-
1 žlička Limonina lupina
-
100 g Sladkor
-
Preliv
-
220 ml Pomarančni sok
-
40 ml Pomarančni liker
-
100 g Sladkor
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač za šarkelj.
Beljake stepite v sneg. Dodajte sladkor in še naprej stepajte, da dobite čvrst sneg.
Zmešajte moko, sol, pecilni prašek in limonino lupino.
Posebej zmešajte še maslo, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Vmešajte tudi rumenjake in mokro zmes zmešajte s suho zmesjo.
V maso vmešajte še sneg in jo nato vlijte v pekač.
Šarkelj pecite 50 minut. Ko je pečen, ga ohladite, ta čas pa pripravite preliv.
Zmešajte pomarančni sok in sladkor ter segrevajte, da se sladkor raztopi. Dodajte še liker in dobro premešajte. Šarkelj narežite in ga postrezite s prelivom.
Dober tek!
(Foto: pexels.com)