0 0
Šarkelj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
230 g Moka
Jajce
110 g Sladkor v prahu
220 g Maslo
1 žlička Vaniljev ekstrakt
1 žlička Pecilni prašek
ščepec Sol
1 žlička Limonina lupina
100 g Sladkor
Preliv
220 ml Pomarančni sok
40 ml Pomarančni liker
100 g Sladkor

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Šarkelj

  • 1 ura
  • Porcije 10
  • Lahko

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač za šarkelj.

Beljake stepite v sneg. Dodajte sladkor in še naprej stepajte, da dobite čvrst sneg.

Zmešajte moko, sol, pecilni prašek in limonino lupino.

Posebej zmešajte še maslo, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Vmešajte tudi rumenjake in mokro zmes zmešajte s suho zmesjo.

V maso vmešajte še sneg in jo nato vlijte v pekač.

Šarkelj pecite 50 minut. Ko je pečen, ga ohladite, ta čas pa pripravite preliv.

Zmešajte pomarančni sok in sladkor ter segrevajte, da se sladkor raztopi. Dodajte še liker in dobro premešajte. Šarkelj narežite in ga postrezite s prelivom.

Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Marelična pita
Naprej
Gobov sataraš
Nazaj
Marelična pita
Naprej
Gobov sataraš

Dodajte Komentar