0 0
Sardele v pečici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kg Sardele
5 strokov Česen
Olivno olje
Sol
2 žlički Peteršilj
Limona
Paradižnik
1/2 Čebula

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sardele v pečici

Sardele so razširjene po vsem svetu in jih je mogoče najti v različnih oceanih in morjih. Posebej pogoste so v Sredozemskem morju, kjer so že stoletja pomemben del kulinarične tradicije.

  • 1 ura 10 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C.

Očiščene sardele položite v pekač in jih potresite s sesekljanim česnom in peteršiljem. Dodajte narezan paradižnik in čebulo. Vse skupaj pokapajte z olivnim oljem.

Zmešajte malo vode s soljo in prelijte po sardelah, da so rahlo prekrite.

Pekač pokrijte in pecite 1 uro. Ko so sardele pečene, jih postrezite z limoninimi rezinami. Dober tek!

(Foto: Instagram/tziovarasdimitris)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rižota z jajci
Naprej
Ocvrte sardele
Nazaj
Rižota z jajci
Naprej
Ocvrte sardele

Dodajte Komentar