Sestavine
-
1 x Česen v prahu
-
1 x Čebula
-
300 g Šampinjoni
-
150 ml Smetana za stepanje
-
100 ml Jušna osnovabrezmesna jušna osnova
-
2 jedilni žlici Oljčno oljeekstra deviško oljčno olje
-
1 jedilna žlica Peteršiljsesekljan peteršilj
-
2 rezini Toast
-
Muškatni oreščekpo okusu
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
3 jedilne žlice Sir Ementalec
Navodila
Čebulo in česen na fino sesekljajte. Šampinjone očistite in narežite na koščke.
Na vročem oljčnem olju pražite šampinjone 3 minute. Nato dodajte še sesekljano čebulo in česen ter prav tako na hitro popražite. Vse skupaj zalijte še s smetano in jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Zavrite, začinite s soljo in poprom ter muškatnim oreščkom. Na koncu vmešajte še sesekljan peteršilj.
Nadevajte šampinjone v dva modelčka ali skodelici, ki morata biti ognjevarna. Nato naredite pokrovčke iz opečenih rezin toasta, ki ju položite čez modelčka ali skodelici. Po vrhu potresite še nariban ementalec in pecite 10 minut v spodnjem delu pečice, ki je segreta na 180°C (oziroma 160°C pri peki s funkcijo kroženja vročega zraka).
(Foto: Getty Images)