0 0
Šampinjoni s hrustljavo skorjico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Česen v prahu
1 x Čebula
300 g Šampinjoni
150 ml Smetana za stepanje
100 ml Jušna osnova brezmesna jušna osnova
2 jedilni žlici Oljčno olje ekstra deviško oljčno olje
1 jedilna žlica Peteršilj sesekljan peteršilj
2 rezini Toast
Muškatni orešček po okusu
Sol po okusu
Poper po okusu
3 jedilne žlice Sir Ementalec

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Šampinjoni s hrustljavo skorjico

LASTNOSTI:

    Jed s šampinjoni v skodelici, ki imajo hrustljavo skorjico iz toasta in pa sira. Res povsem enostavna jed, ki je videti za oko zelo privlačna.

    • 40 minut
    • Porcije 2
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Čebulo in česen na fino sesekljajte. Šampinjone ​​očistite in narežite na koščke.

    Na vročem oljčnem olju pražite šampinjone 3 minute. Nato dodajte še sesekljano čebulo in česen ter prav tako na hitro popražite. Vse skupaj zalijte še s smetano in jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Zavrite, začinite s soljo in poprom ter muškatnim oreščkom. Na koncu vmešajte še sesekljan peteršilj.

    Nadevajte šampinjone v dva modelčka ali skodelici, ki morata biti ognjevarna. Nato naredite pokrovčke iz opečenih rezin toasta, ki ju položite čez modelčka ali skodelici. Po vrhu potresite še nariban ementalec in pecite 10 minut v spodnjem delu pečice, ki je segreta na 180°C (oziroma 160°C pri peki s funkcijo kroženja vročega zraka).

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Korenje iz ponve
    Naprej
    Okusne testenine “na hitro”
    Nazaj
    Korenje iz ponve
    Naprej
    Okusne testenine “na hitro”

    Dodajte Komentar