Sestavine
-
2 x Čebula
-
12 x Šampinjoni
-
2 jedilni žlici Paradižnikova mezga
-
4 jedilne žlice Oljčno oljeekstra deviško oljčno olje
-
500 g Mešano mleto meso
-
200 ml Jušna osnovajušna osnova iz brezmesne jušne kocke
-
100 ml Belo vino
-
1 šopek Peteršilj
-
2 čajni žlički Origanosuhi origano
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Štručkakruh - večzrnata štručka
Navodila
Šampinjone očistite. Previdno odstranite bete, tako da jih rahlo zavrtite.
Čebulo in bete na fino nasekljajte. Popražite čebulo na 2 žlicah vročega oljčnega olja, dokler ne bo posteklenela. Nato v ponev dodajte sesekljane bete in pražite 3 minute. Primešajte še paradižnikovo mezgo in mleto meso ter ponovno na kratko popražite. Na koncu začinite s soljo, poprom in origanom.
Gobe napolnite s pripravljeno maso in jo previdno potlačite.
V isti ponvi segrejte še 2 žlici olivnega olja. Nadevane gobe obrnjene navzdol dajte v ponev in jih pecite 3 do 4 minute. Nato gobe obrnite in pečemo še 2 minuti. Zalijte jih z belim vinom in jušno osnovo, ki jo pripravite po navodilih na embalaži. Zavrite, pokrijte in na srednjem ognju kuhajte 15 minut.
Začinite s poprom in potresite s sesekljanim peteršiljem in začinite s soljo po potrebi.
(Foto: Getty Images)