0 0
Šampinjoni, polnjeni z mletim mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Čebula
12 x Šampinjoni
2 jedilni žlici Paradižnikova mezga
4 jedilne žlice Oljčno olje ekstra deviško oljčno olje
500 g Mešano mleto meso
200 ml Jušna osnova jušna osnova iz brezmesne jušne kocke
100 ml Belo vino
1 šopek Peteršilj
2 čajni žlički Origano suhi origano
Poper po okusu
Sol po okusu
Štručka kruh - večzrnata štručka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Šampinjoni, polnjeni z mletim mesom

Recept za jed, ki je lahko kot samostojna jed ali pa služi lahko kot priloga.

  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Šampinjone očistite. Previdno odstranite bete, tako da jih rahlo zavrtite.

Čebulo in bete na fino nasekljajte. Popražite čebulo na 2 žlicah vročega oljčnega olja, dokler ne bo posteklenela. Nato v ponev dodajte sesekljane bete in pražite 3 minute. Primešajte še paradižnikovo mezgo in mleto meso ter ponovno na kratko popražite. Na koncu začinite s soljo, poprom in origanom.

Gobe ​​napolnite s pripravljeno maso in jo previdno potlačite.

V isti ponvi segrejte še 2 žlici olivnega olja. Nadevane gobe obrnjene navzdol dajte v ponev in jih pecite 3 do 4 minute. Nato gobe obrnite in pečemo še 2 minuti. Zalijte jih z belim vinom in jušno osnovo, ki jo pripravite po navodilih na embalaži. Zavrite, pokrijte in na srednjem ognju kuhajte 15 minut.

Začinite s poprom in potresite s sesekljanim peteršiljem in začinite s soljo po potrebi.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hitra krompirjeva juha
Naprej
Hrustljav kruh s kremnim gobovim nadevom
Nazaj
Hitra krompirjeva juha
Naprej
Hrustljav kruh s kremnim gobovim nadevom

Dodajte Komentar