Sestavine
-
150 g Maslo
-
2/3 skodelice Sladkor v prahu
-
2 skodelici Moka
-
1/2 skodelice Mleti mandelj
-
400 g Konzervirano jabolko
-
300 g Ostanki sadne torte
-
Smetana
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Dno pekača namastite in obložite s papirjem za peko, da bo ta segal čez stranice.
Z električnim mešalnikom stepite maslo in sladkor v prahu do kremaste mase. Dodajte moko in mandlje ter mešajte, dokler zmes ne postane drobtinasta.
Prihranite 1 skodelico drobljenca. Preostalo vtisnite v pripravljen pekač. Na vrh dodajte jabolko. Rezerviranim drobtinam dodajte ostanke sadne torte in nežno premešajte. Razporedite po jabolkih in pecite 35 minut, dokler ne postanejo zlate barve. Ohladite v pekaču.
Razrežite na kvadrate in postrezite z gosto smetano.
(Foto: pexels.com)