0 0
Sadna pita z meringami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
220 g Moka
50 g Sladkor v prahu
120 g Maslo
Jajčni rumenjak
2 žlički Voda
Nadev
300 g Češnje
200 g Maline
200 g Robidnice
50 g Sladkor v prahu
1 žlička Vaniljeva pasta
1 žlička Cimet
60 ml Pomarančni sok
1/2 žličke Pomarančna lupina
1 žlica Koruzna moka
Meringe
Jajčni beljak
220 g Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sadna pita z meringami

  • 3 ure
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

  • Nadev

  • Meringe

Navodila

Deli

Moko, sladkor v prahu in maslo dajte v kuhinjski robot in mešajte, dokler zmes ne postane podobna drobtinam. Dodajte še rumenjak in vodo. Maso položite na rahlo pomokano površino in gnetite, dokler ne postane gladka. Oblikujte v hlebček in jo pokrijte s plastično folijo. Postavite jo v hladilnik za 30 minut, da počiva.

Testo na rahlo pomokani površini razvaljajte na 3 mm debel pravokotnik. S testom obložite pekač za pito. Z nožem obrežite robove in pito postavite v hladilnik za 30 minut.

Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem in ga obtežite. Pecite 10 minut, odstranite utež in pecite še 10 minut ali dokler se ne zlato zapeče. Postavite na stran, da se popolnoma ohladi.

Češnje, maline, robide, sladkor, vaniljo, cimet, pomarančni sok in pomarančno lupino zmešajte v loncu. 5 minut kuhajte ali dokler sadje ne spusti sokov in se sladkor ne raztopi. V skledi zmešajte koruzno moko in 2 žlici hladne vode. Dodajte k češnjevi mešanici in kuhajte 2 minuti ali dokler zmes ne zavre in se rahlo zgosti. Vlijte v pekač in postavite v hladilnik za 1 uro, da se ohladi.

Za pripravo meringe dajte beljake in sladkor v skledo nad lonec z vrelo vodo. Z električnim mešalnikom stepajte 6 minut ali dokler se ne segrejeta. Odstranite z ognja. Stepajte še 2 minuti ali dokler zmes ni gosta in bleda ter sladkor ni raztopljen. Prelijte v vrečko za brizganje in meringe enakomerno vtisnite v češnjevo zmes.

Pečico segrejte na nizko temperatur0. Pito postavite v pečico za 1-2 minuti ali dokler se meringe ne obarvajo svetlo zlato. Pito narežite na rezine in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sirov rogljiček z jajcem in s slanino
Naprej
Puranji golaž
Nazaj
Sirov rogljiček z jajcem in s slanino
Naprej
Puranji golaž

Dodajte Komentar