0 0
S cvetačo polnjena paprika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g cvetače
2 majhni čebuli
120 g rdeče paprike
160 g kuhanega bio riža
4 zelene paprike
100 g naribanega italijanskega trdega sira
2 bio jajci
20 g korenja
20 g jušne zelenjave
80 g paradižnikove mezge
250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke
sončnično olje
sol
poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

S cvetačo polnjena paprika

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Polnjena paprika malo drugače.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Cvetačo operemo in narežemo na majhne koščke. Stresemo jo v osoljeno vrelo vodo in kuhamo približno 1 minuto. Nato jo odcedimo in poplaknemo z mrzlo vodo. Olupljeno čebulo in rdečo papriko drobno nasekljamo. Cvetači dodamo kuhan riž, 40 g čebule, rdečo papriko, sir in jajci ter solimo in popramo. Zelene paprike izdolbemo, operemo in napolnimo z nadevom. Položimo jih v plitev pekač. Korenje in jušno zelenjavo fino nasekljamo ter s preostalo čebulo prepražimo na olju, nato dodamo paradižnikovo mezgo in še malo popražimo. Zalijemo z jušno osnovo, pripravljeno po navodilih na embalaži, pokuhamo in z mešalnikom gladko pretlačimo. Nato s pripravljeno omako prelijemo paprike.
2
Narejeno

Peka

Pečemo v pečici s funkcijo kroženja vročega zraka pri 145 stopinjah približno 50 do 60 minut.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjavna rižota
Naprej
Zelenjavni muffini za slastna jutra
Nazaj
Zelenjavna rižota
Naprej
Zelenjavni muffini za slastna jutra

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com