0 0
S cvetačo polnjena paprika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g cvetače
2 majhni čebuli
120 g rdeče paprike
160 g kuhanega bio riža
4 zelene paprike
100 g naribanega italijanskega trdega sira
2 bio jajci
20 g korenja
20 g jušne zelenjave
80 g paradižnikove mezge
250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke
sončnično olje
sol
poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

S cvetačo polnjena paprika

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Polnjena paprika malo drugače.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Cvetačo operemo in narežemo na majhne koščke. Stresemo jo v osoljeno vrelo vodo in kuhamo približno 1 minuto. Nato jo odcedimo in poplaknemo z mrzlo vodo. Olupljeno čebulo in rdečo papriko drobno nasekljamo. Cvetači dodamo kuhan riž, 40 g čebule, rdečo papriko, sir in jajci ter solimo in popramo.

Zelene paprike izdolbemo, operemo in napolnimo z nadevom. Položimo jih v plitev pekač. Korenje in jušno zelenjavo fino nasekljamo ter s preostalo čebulo prepražimo na olju, nato dodamo paradižnikovo mezgo in še malo popražimo. Zalijemo z jušno osnovo, pripravljeno po navodilih na embalaži, pokuhamo in z mešalnikom gladko pretlačimo. Nato s pripravljeno omako prelijemo paprike.

2
Narejeno

Peka

Pečemo v pečici s funkcijo kroženja vročega zraka pri 145 stopinjah približno 50 do 60 minut.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjavna rižota
Naprej
Zelenjavni muffini za slastna jutra
Nazaj
Zelenjavna rižota
Naprej
Zelenjavni muffini za slastna jutra

Dodajte Komentar