0 0
Rulada z mocarela sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Mocarela sir
Sol po okusu
20 g Nariban sir
40 g Pesto
4 x Paradižnik
Solata malo listnate solate

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rulada z mocarela sirom

Slana in hladna rulada iz mocarele, pesta in pa naribanega sira. Postrezite si jo lahko kot prigrizek ali pa kot predjed. Odločitev naj bo povsem vaša.

  • 100 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Napolnite velik lonec z vodo, dodajte še sol in zavrite. Temperaturo nato znižajte. Narežite mocarelo na velike kocke in stresite v koničasto cedilo.

Mocarelo segrevajte v vroči, vendar ne vreli vodi, 5 minut, da se stopi.

Na delovno površino razgrnite kos aluminijaste folije. Položite nanjo enako velik kos folije za živila. Stopljeni sir porazdelite po  foliji za živila in pustite, da se bo nekoliko ohladil. Premažite ga s pestom in potresite z naribanim trdim italijanskim sirom. Sestavine počasi zvijte in to s pomočjo folije in folijo na obeh koncih trdno zavežite.

Rulado pustimo stati v vroči vodi (cca. 60 °C) okoli 5 minut. Nato jo ohladite in postavite v hladilnik za približno 1 uro.  Od rulade odrežite tanko rezino in jo postrežite s paradižnikovo solato in solato.

Še dodaten namig: Kadar nimate pri roki koničastega cedila, lahko mocarelo brez skrbi stopite v nekoliko globljem navadnem cedilu.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pire krompir na tri različne načine
Naprej
Skutni svaljki
Nazaj
Pire krompir na tri različne načine
Naprej
Skutni svaljki

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com