0 0
Rulada z mocarela sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Mocarela sir
Sol po okusu
20 g Nariban sir
40 g Pesto
4 x Paradižnik
Solata malo listnate solate

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rulada z mocarela sirom

Slana in hladna rulada iz mocarele, pesta in pa naribanega sira. Postrezite si jo lahko kot prigrizek ali pa kot predjed. Odločitev naj bo povsem vaša.

  • 100 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Napolnite velik lonec z vodo, dodajte še sol in zavrite. Temperaturo nato znižajte. Narežite mocarelo na velike kocke in stresite v koničasto cedilo.

Mocarelo segrevajte v vroči, vendar ne vreli vodi, 5 minut, da se stopi.

Na delovno površino razgrnite kos aluminijaste folije. Položite nanjo enako velik kos folije za živila. Stopljeni sir porazdelite po  foliji za živila in pustite, da se bo nekoliko ohladil. Premažite ga s pestom in potresite z naribanim trdim italijanskim sirom. Sestavine počasi zvijte in to s pomočjo folije in folijo na obeh koncih trdno zavežite.

Rulado pustimo stati v vroči vodi (cca. 60 °C) okoli 5 minut. Nato jo ohladite in postavite v hladilnik za približno 1 uro.  Od rulade odrežite tanko rezino in jo postrežite s paradižnikovo solato in solato.

Še dodaten namig: Kadar nimate pri roki koničastega cedila, lahko mocarelo brez skrbi stopite v nekoliko globljem navadnem cedilu.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pire krompir na tri različne načine
Naprej
Skutni svaljki
Nazaj
Pire krompir na tri različne načine
Naprej
Skutni svaljki

Dodajte Komentar