Sestavine
-
300 g Mocarela sir
-
Solpo okusu
-
20 g Nariban sir
-
40 g Pesto
-
4 x Paradižnik
-
Solatamalo listnate solate
Navodila
Napolnite velik lonec z vodo, dodajte še sol in zavrite. Temperaturo nato znižajte. Narežite mocarelo na velike kocke in stresite v koničasto cedilo.
Mocarelo segrevajte v vroči, vendar ne vreli vodi, 5 minut, da se stopi.
Na delovno površino razgrnite kos aluminijaste folije. Položite nanjo enako velik kos folije za živila. Stopljeni sir porazdelite po foliji za živila in pustite, da se bo nekoliko ohladil. Premažite ga s pestom in potresite z naribanim trdim italijanskim sirom. Sestavine počasi zvijte in to s pomočjo folije in folijo na obeh koncih trdno zavežite.
Rulado pustimo stati v vroči vodi (cca. 60 °C) okoli 5 minut. Nato jo ohladite in postavite v hladilnik za približno 1 uro. Od rulade odrežite tanko rezino in jo postrežite s paradižnikovo solato in solato.
Še dodaten namig: Kadar nimate pri roki koničastega cedila, lahko mocarelo brez skrbi stopite v nekoliko globljem navadnem cedilu.
(Foto: Getty Images)