0 0
Romunska mesna obara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 kg Svinjsko meso svinjski vrat (lahko tudi pleče)
1 žlica Mast mast (ali 2 žlici olja)
1 x Čebula velika čebula
3 x Česen
300 g Svinjska klobasa dimljena svinjska klobasa
2 žlici Paradižnikova mezga
2 x Lovorjev list
2 žlici Belo vino
1 žlica Paprika mleta sladka lahko tudi več, po vašem okusu
Poper - mleti po okus
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Romunska mesna obara

To je tradicionalna romunska jed, ki izvira iz Moldavije. Je gosta, izdatna mesna enolončnica, zelo podobna golažu, ki jo pripravijo s svinjino in dimljeno klobaso. Postrežejo s kuhano polento in ocvrtim jajcem. Ni treba posebej poudarjati, da gre tukaj za zelo nasitno in kalorično jed.

  • 1 ura in 15 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Narežite svinjino na majhne koščke, za grižljaj velike kose. Čebulo in česen olupite in ju ločeno na drobno sesekljamo.

V večjem loncu razpustite mast (ali pa segrejte olje) in na njej v dveh obrokih popražite narezano meso. Ko se meso zapeče, ga vzamite iz lonca in shranite na krožnik.

Stresite čebulo v lonec in jo začinite s pol žličke soli. Med mešanjem pražite, da bo posteklenela.

Popraženo meso vrnite v lonec skupaj z mesnim sokom, ki jih je meso izločilo med počivanjem. Prilijte s 1/4 skodelice vode in pokrito dušite 20 minut, da se meso skoraj popolnoma zmehča. Dobro premešajte vse skupaj vmes in po potrebi prilijte še malo vode.

Narežite klobase na 1 cm velike kolobarje in jih dodajte v lonec skupaj s sesekljanim česnom, paradižnikovo mezgo in lovorjevem listom. Primešajte še mleto papriko in prilijte še vino. Pokrijte lonec in kuhajte jed še okoli 15 minut. Med kuhanjem začinite s soljo in mletim poprom.

Servirajte pripravljeno jed na krožnike. Ponudite skupaj s polento in ocvrtim jajcem, po vaši želji pa po vrhu naribajte ali pa potresite malo nadrobljenega ovčjega feta sira.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jogurtova krompirjeva solata
Naprej
Piščanec z lisičkami in špinačo v smetanovi omaki
Nazaj
Jogurtova krompirjeva solata
Naprej
Piščanec z lisičkami in špinačo v smetanovi omaki

Dodajte Komentar