Sestavine
-
1 glava Rimska solata
-
1/4 Rdeča čebula
-
6× Češnjev paradižnik
-
5× Črne olive
-
1/4 skodelice Sir feta
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
2 žlici Vinski kis
-
1 čajna žlička Dijonska gorčica
-
1 strok Česen
-
Sol in poper
Navodila
Na začetku operite in osušite solato. Narežite jo na koščke in jih položite v veliko skledo za solato. V skledo dodajte tanko narezano rdečo čebulo, češnjeve paradižnike in narezane črne olive.
V ločeni manjši skledi stepite oljčno olje, rdeči vinski kis, dijonsko gorčico, sesekljan česen, sol in poper. Prelijte solato in jo dobro premešajte, da se vse sestavine obložijo.
Po vrhu solate potresite nadrobljen sir feta in jo takoj postrezite.
Uživajte v sveži in okusni romanski solati!
(Foto: pexels.com)