0 0
Rolada z gozdnimi sadeži

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Rolada
Jajce
80 g Sladkor
80 g Moka
5 g Pecilni prašek
30 ml Mleko
5 ml Vaniljev ekstrakt
Sladkor v prahu
Nadev
200 g Gozdni sadeži
30 g Sladkor
200 ml Zgoščena smetana
30 g Sladkor v prahu
5 ml Vaniljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rolada z gozdnimi sadeži

  • 45 minut
  • Srednje

Sestavine

  • Rolada

  • Nadev

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

V skledi stepite jajca in sladkor v prahu, dokler ne postaneta bleda in puhasta.

V jajčno zmes presejte moko in pecilni prašek. Suhe sestavine nežno vmešajte v testo, dokler se dobro ne povežejo.

V ločeni majhni skledi zmešajte mleko in vaniljev ekstrakt. To mešanico dodajte testu. Testo vlijte na pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite v pravokotno obliko.

V ogreti pečici pecite približno 15 minut oziroma dokler biskvit ne postane zlato-rumen.

Medtem ko se biskvit peče, pripravite nadev. V skledi nežno premešajte mešane gozdne sadeže z mletim sladkorjem in jih pustite nekaj minut, da se obložijo.

V ločeni skledi stepite smetano, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi.

Ko je biskvit pečen, ga vzemite iz pečice in pustite nekaj minut, da se ohladi. Čisto kuhinjsko brisačo posujte s sladkorjem v prahu. Biskvit previdno obrnite na posladkano brisačo, nežno odlepite peki papir in biskvit z brisačo zvijete s krajšega konca. Počakajte, da se zvitek popolnoma ohladi.

Ohlajen biskvit odvijte in po površini enakomerno razporedite stepeno smetano. Po kremi razporedite gozdne jagode. Biskvit previdno zvijte nazaj. Rolado položite na krožnik, s šivom navzdol.

Pred serviranjem rulado iz gozdnih sadežev vsaj eno uro hladite v hladilniku. Tako se bo krema strdila in okusi zlili.

(Foto: pixabay.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mac and cheese s tartufi
Naprej
Sicilijanski kanoli
Nazaj
Mac and cheese s tartufi
Naprej
Sicilijanski kanoli

Dodajte Komentar