Sestavine
-
70 g Polnozrnata moka
-
70 g Ržena moka
-
70 g Koruzna moka
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
1/2 žličke Pecilni prašek
-
1/2 žličke Začimbe
-
170 g Melasa
-
240 g Pinjenec
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
1/2 žličke Pomarančna lupina
-
1/2 žličke Sol
Navodila
Pečico segrejte na 160 °C.
Notranjost pločevink popršite s pršilom proti prijemanju in postavite globok pekač. Začnite segrevati toliko vrele vode, da bo v pekaču segrela do polovice stene pločevink.
V skledi zmešajte pšenično moko, rženo moko, koruzno moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in začimbe. Dodajte melaso, pinjenec, vaniljo in lupino ter vse skupaj dobro premešajte.
Mešanico enakomerno razdelite med pripravljene pločevinke. Zgornji del pokrijte z dvojno plastjo aluminijaste folije in jo trdno zavežite z vrvico. V posodo vlijte vrelo vodo. Previdno postavite v pečico in pecite 1 uro in 15 minut ali dokler se robovi kruha ne začnejo odmikati od sten pločevink. Odstranite pločevinke iz lonca z vodo in ohlajajte 1 uro, preden odstranite kruh iz pločevink.
Postrezite s pečenim fižolom ali pa ga narežite na rezine, ga popecite in postrezite s kremnim sirom.
(Foto: pexels.com)