0 0
Rjav bostonski kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
70 g Polnozrnata moka
70 g Ržena moka
70 g Koruzna moka
1/2 žličke Soda bikarbona
1/2 žličke Pecilni prašek
1/2 žličke Začimbe
170 g Melasa
240 g Pinjenec
1 žlička Vaniljev ekstrakt
1/2 žličke Pomarančna lupina
1/2 žličke Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rjav bostonski kruh

  • 90 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 160 °C.

Notranjost pločevink popršite s pršilom proti prijemanju in postavite globok pekač. Začnite segrevati toliko vrele vode, da bo v pekaču segrela do polovice stene pločevink.

V skledi zmešajte pšenično moko, rženo moko, koruzno moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in začimbe. Dodajte melaso, pinjenec, vaniljo in lupino ter vse skupaj dobro premešajte.

Mešanico enakomerno razdelite med pripravljene pločevinke. Zgornji del pokrijte z dvojno plastjo aluminijaste folije in jo trdno zavežite z vrvico. V posodo vlijte vrelo vodo. Previdno postavite v pečico in pecite 1 uro in 15 minut ali dokler se robovi kruha ne začnejo odmikati od sten pločevink. Odstranite pločevinke iz lonca z vodo in ohlajajte 1 uro, preden odstranite kruh iz pločevink.

Postrezite s pečenim fižolom ali pa ga narežite na rezine, ga popecite in postrezite s kremnim sirom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gobovi tortelini
Naprej
Sirov sufle
Nazaj
Gobovi tortelini
Naprej
Sirov sufle

Dodajte Komentar