Sestavine
-
2 x Korenje
-
2 x Zelena paprika
-
2 x Rdeča paprika
-
2 x Rumena paprika
-
2 x Čebula
-
40 g Maslo
-
2 x Por
-
2 x Paradižnik
-
2 x Bučka
-
300 g Riž
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Jušna osnovapo okusu
-
Bazilikapo okusu
-
Peteršiljpo okusu
Navodila
Narežite čebulo in jo prepražite na maslu, da bo lepo posteklenela. Dodajte še narezano zelenjavo: papriko, por, bučke, paradižnik in pa korenje.
V lonec dajte 300 g dobro opranega riža. Sedaj vse skupaj zalijte še z vročo jušno osnovo.
Med kuhanjem večkrat dobro premešajte. Solite in popoprajte po vašem okusu.
Nato dodajte še narezan peteršilj. Kuhajte toliko časa, da bo riž kuhan in bo rižota kremasta.
Postrežite na krožnik in okrasite še s svežo baziliko.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)