Sestavine
-
350 g Lignji
-
300 g Riž
-
2 žlici Maslo
-
2 žlici Olivno olje
-
1 l Zelenjavna juha
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
180 ml Belo vino
-
45 g Parmezan
-
Peteršilj
-
Sol in poper
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni.
V ponev dodajte narezane lignje in jih kuhajte približno 3 minute, da postanejo čvrsti. Lignje odstranite iz ponve in jih postavite na stran.
V isto ponev dodajte riž in premešajte, da se obda s preostalim oljem in okusi. Riž nekaj minut pražite, nato pa prilijte belo vino in ga med občasnim mešanjem kuhajte, dokler ne izpari.
V ponev postopoma dodajte zelenjavno juho, po eno zajemalko naenkrat, in mešajte. Počakajte, da riž vpije vsako zajemalko, preden dodate naslednjo. S tem postopkom nadaljujte 20 minut.
Ko je riž kuhan in kremast, vmešajte kuhane lignje. Dodajte maslo in nariban parmezan. Po okusu začinite s soljo in poprom. Mešajte, da se sestavine dobro povežejo.
Posodo pokrijte in pustite rižoto nekaj minut počivati, da se okusi povežejo. Rižoto z lignji servirajte v krožnike in jih okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem.
(Foto: Instagram/saltandmaltwapping)