0 0
Rižota z lignji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
350 g Lignji
300 g Riž
2 žlici Maslo
2 žlici Olivno olje
1 l Zelenjavna juha
Čebula
2 stroka Česen
180 ml Belo vino
45 g Parmezan
Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota z lignji

  • 40 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni.

V ponev dodajte narezane lignje in jih kuhajte približno 3 minute, da postanejo čvrsti. Lignje odstranite iz ponve in jih postavite na stran.

V isto ponev dodajte riž in premešajte, da se obda s preostalim oljem in okusi. Riž nekaj minut pražite, nato pa prilijte belo vino in ga med občasnim mešanjem kuhajte, dokler ne izpari.

V ponev postopoma dodajte zelenjavno juho, po eno zajemalko naenkrat, in mešajte. Počakajte, da riž vpije vsako zajemalko, preden dodate naslednjo. S tem postopkom nadaljujte 20 minut.

Ko je riž kuhan in kremast, vmešajte kuhane lignje. Dodajte maslo in nariban parmezan. Po okusu začinite s soljo in poprom. Mešajte, da se sestavine dobro povežejo.

Posodo pokrijte in pustite rižoto nekaj minut počivati, da se okusi povežejo. Rižoto z lignji servirajte v krožnike in jih okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem.

(Foto: Instagram/saltandmaltwapping)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Nabodala s klapavicami
Naprej
Losos s pistacijo
Nazaj
Nabodala s klapavicami
Naprej
Losos s pistacijo

Dodajte Komentar