Sestavine
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1 skodelica Belo vino
-
500 ml Zelenjavna juha
-
200 g Jurčki
-
2 žlici Maslo
-
2 žlici Olivno olje
-
1/2 skodelice Parmezan
-
Sol in poper
-
300 g Riž
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje in maslo.
Dodajte čebulo in česen ter ju kuhajte, dokler se ne zmehčata.
Dodajte riž in mešajte, dokler se ne prekrije z oljem in rahlo popeče.
Prilijte vino in mešajte, dokler se ne vpije.
Dodajte juho, po eno zajemalko, in neprestano mešajte. Kuhajte in mešajte še približno 10 minut. Vmešajte gobe in kuhajte še 15 minut.
Odstavite z ognja in vmešajte parmezan, sol in poper.
(Foto: pexels.com)