0 0
Rižota z jajci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Riž
Jajce
250 g Mešano mleto meso
1 žlica Mast
100 g Čebula
Sol in poper
Paprika v prahu
Peteršilj
Goveja jušna kocka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota z jajci

V Italiji je rižota z jajci tradicionalni italijanski recept, ki ga pogosto povezujemo z regijo Lombardija v severni Italiji. Znana je kot "risotto alla milanese con uova" in je običajno pripravljena iz riža za rižoto z žafranom, na vrhu pa je poširano ali ocvrto jajce.

  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Sesekljano čebulo popražite na masti in dodajte mleto meso, jušno kocko in začimbe. Dobro premešajte in dušite, vmes pa prilivajte vodo.

Dušite toliko časa, da se meso zmehča.

Skuhajte riž in ga zmešajte z mletim mesom. Mesno rižoto stresite v namaščen pekač in naredite 4 vdolbine, v te pa ubijte jajca.

Pekač postavite v pečico in pecite toliko časa, da se jajca zapečejo. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Skuta z zelišči
Naprej
Sardele v pečici
Nazaj
Skuta z zelišči
Naprej
Sardele v pečici

Dodajte Komentar