0 0
Rižota Trije siri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 l Zelenjavna juha
1 žlica Olivno olje
2 x Čebula
2 stroka Česen
3 x Stebla zelena
400 g Riž
2 dl Belo vino - suho
Črni poper
75 g Sir Appenzeller
75 g Sir Taleggio
40 g Parmezan
Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota Trije siri

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 60 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na zmernem ognju segrejte juho. V ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo, česen in zeleno ter rahlo pražite približno 5 minut, da se zmehča. V ponev dodajte riž in povečajte temperaturo. Med nenehnim mešanjem kuhajte približno minuto, dokler riž ne postane rahlo prosojen. Dodajte vino in mešajte.

Ko riž vpije vino, dodajte prvo zajemalko vroče juhe ter dober ščepec soli in popra. Zmanjšajte temperaturo. Dodajte po eno zajemalko juhe, nenehno mešajte in počakajte, da se vsaka zajemalka vpije, preden dodate naslednjo, dokler riž ni kuhan, vendar še vedno ohranja svojo obliko – to traja približno 15 minut.

Vmešajte Appenzeller in Taleggio. Ponev odstavite z ognja in jo začinite po okusu, nato vmešajte maslo in parmezan. Ponev pokrijte in pustite počivati 3 minute – rižota bo postala lepo kremasta.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Morsko kosilo
Naprej
Šipkova juha
Nazaj
Morsko kosilo
Naprej
Šipkova juha

Dodajte Komentar