0 0
Rižota s tartufi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
180 g Riž
800 ml Zelenjavna juha
100 ml Belo vino
25 g Maslo
Čebula
2 stroka Česen
2 žlici Parmezan
Tartufi
15 ml Olje tartufov
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota s tartufi

  • 1 ura
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ločeni veliki ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter kuhajte, dokler se ne zmehčata in postaneta prozorna.

V ponev dodajte riž in dobro premešajte. Prilijte belo vino in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler se tekočina ne vpije.

Rižu začnite dodajati toplo juho, po eno zajemalko naenkrat, in neprestano mešajte. Postopek nadaljujte, dokler riž ni kremast, približno 20-25 minut.

Vmešajte nariban parmezan in tartufovo olje. Po okusu začinite s soljo in poprom.

Odstavite rižoto z ognja in jo pustite počivati minuto ali dve. Postrezite jo vročo, na vrhu pa jo okrasite z rezinami svežih črnih tartufov. Uživajte v bogati in aromatični rižoti s tartufi.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančji wontoni
Naprej
Špageti v gobovi omaki s tartufi
Nazaj
Piščančji wontoni
Naprej
Špageti v gobovi omaki s tartufi

Dodajte Komentar