Sestavine
-
180 g Riž
-
800 ml Zelenjavna juha
-
100 ml Belo vino
-
25 g Maslo
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Parmezan
-
Tartufi
-
15 ml Olje tartufov
-
Sol in poper
Navodila
V ločeni veliki ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter kuhajte, dokler se ne zmehčata in postaneta prozorna.
V ponev dodajte riž in dobro premešajte. Prilijte belo vino in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler se tekočina ne vpije.
Rižu začnite dodajati toplo juho, po eno zajemalko naenkrat, in neprestano mešajte. Postopek nadaljujte, dokler riž ni kremast, približno 20-25 minut.
Vmešajte nariban parmezan in tartufovo olje. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Odstavite rižoto z ognja in jo pustite počivati minuto ali dve. Postrezite jo vročo, na vrhu pa jo okrasite z rezinami svežih črnih tartufov. Uživajte v bogati in aromatični rižoti s tartufi.
(Foto: freepik.com)