Sestavine
-
180 g Riž
-
3 žlice Sipino črnilo
-
600 g Sipa
-
350 ml Voda
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
50 ml Belo vino
-
1 žlica Olivno olje
-
Sol in poper
-
1 žlica Peteršilj
Navodila
Na olju popražite sesekljano čebulo, da postekleni. Dodajte narezano sipo, sipino črnilo in sesekljan česen ter posolite. Dodajte poper in zalijte z vinom.
Riž splaknite pod vodo in ga dodajte v lonec. Vse skupaj zalijte z vročo vodo, dobro premešajte in kuhajte 15 minut, da se riž skuha in voda izpari.
Ko je rižota kuhana, dodajte peteršilj in ostale začimbe po okusu in kuhajte še 7 minut. Rižoto postrezite s paradižnikovo solato in s kozarcem vina.
(Foto: pexels.com)