Sestavine
-
300 g Piščaneczrezek
-
1 x Korenček
-
1 skodelica Riž
-
1 x Čebula šalotka
-
1 x Bučke
-
Maslo
-
Začimbeza piščanca
-
1 dl Belo vino
-
Peteršiljščepec
-
2 x Česenstrok
Navodila
Vse sestavine dobro narežite. Šalotko prepražite na maslu in jo solite.
Piščanca narežite, začinite z začimbami za perutnino. Vključite na koščke narezanega piščanca in korenček ter specite. Po samo cca. 3 minutah dodajte bučke in jih pražite 2 minuti. Vse skupaj zalijete z 1 dl belega vina.
Ko vino izhlapi, dodajte česen in peteršilj. Pražite, dokler česen ne zadiši.
Dodajte 1 posodicoo riža in na hitro prepražite. Nalijte eno in pol skodelice tople vode.
Ko voda odteče, je jed pripravljena.