0 0
Rižota s kvinojo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 žlica Olivno olje
Čebula šalotka
1 strok Česen
1 skodelica Kvinoja
2 skodelici Zelenjavna juha
1/2 skodelice Belo vino
1/2 skodelice Gobe
1/2 skodelice Šparglji
1/4 skodelice Parmezan
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota s kvinojo

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano šalotko in česen ter ju kuhajte 2-3 minute, dokler ne zadiši.

V ponev dodajte kvinojo in jo med nenehnim mešanjem kuhajte 1-2 minuti, da se rahlo popeče. Dodajte zelenjavno juho in belo vino ter mešajte, da se združita. Mešanico zavrite.

Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko ter v ponev dodajte narezane gobe in sesekljane šparglje.

Rižoto med občasnim mešanjem kuhajte, dokler se kvinoja ne zmehča, tekočina pa vpije, približno 20-25 minut.

Vmešajte nariban parmezan ter po okusu začinite s soljo in poprom. Pred serviranjem rižoto okrasite s svežim peteršiljem.

Ta rižota s šparglji in gobami iz kvinoje je zdrava in okusna priloga, ki se bo odlično podala k velikonočnemu obroku. Lahko jo postrežete tudi kot glavno jed za vegetarijansko velikonočno večerjo. Uživajte!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Napitek po prekrokani noči
Naprej
Tartufovo maslo
Nazaj
Napitek po prekrokani noči
Naprej
Tartufovo maslo

Dodajte Komentar