Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čebula šalotka
-
1 strok Česen
-
1 skodelica Kvinoja
-
2 skodelici Zelenjavna juha
-
1/2 skodelice Belo vino
-
1/2 skodelice Gobe
-
1/2 skodelice Šparglji
-
1/4 skodelice Parmezan
-
sol in poper
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano šalotko in česen ter ju kuhajte 2-3 minute, dokler ne zadiši.
V ponev dodajte kvinojo in jo med nenehnim mešanjem kuhajte 1-2 minuti, da se rahlo popeče. Dodajte zelenjavno juho in belo vino ter mešajte, da se združita. Mešanico zavrite.
Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko ter v ponev dodajte narezane gobe in sesekljane šparglje.
Rižoto med občasnim mešanjem kuhajte, dokler se kvinoja ne zmehča, tekočina pa vpije, približno 20-25 minut.
Vmešajte nariban parmezan ter po okusu začinite s soljo in poprom. Pred serviranjem rižoto okrasite s svežim peteršiljem.
Ta rižota s šparglji in gobami iz kvinoje je zdrava in okusna priloga, ki se bo odlično podala k velikonočnemu obroku. Lahko jo postrežete tudi kot glavno jed za vegetarijansko velikonočno večerjo. Uživajte!
(Foto: pexels.com)