0 0
Rižota s klapavicami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Školjke klapavice brez lupine
2 žlici Olivno olje
Čebula
2 stroka Česen
1 1/2 skodelice Riž 1 skodelica =240 ml
1/2 skodelice Belo vino
4 skodelice Zelenjavna juha
1/2 skodelice Parmezan
2 žlici Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota s klapavicami

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte školjke in jih kuhajte, dokler se ne odprejo, približno 5-7 minut. Školjke, ki se ne odprejo, zavrzite. Školjke odstranite iz lonca in jih postavite na stran. Tekočino za kuhanje precedite skozi drobno sito in jo shranite.

V drugem velikem loncu na srednji temperaturi segrejte preostalo 1 žlico oljčnega olja. Dodajte čebulo in česen ter ju pražite, dokler čebula ne postane prosojna, približno 5 minut.

V lonec dodajte riž in ga premešajte, da se prekrije z oljem. Dodajte belo vino in mešajte, dokler se ne vpije.

V lonec začnite dodajati zelenjavno juho po eno zajemalko naenkrat, nenehno mešajte in počakajte, da se vsaka zajemalka vpije, preden dodate naslednjo. Nadaljujte, dokler riž ni mehak in kremast, približno 20-25 minut.

Vmešajte nariban parmezan, sesekljan peteršilj in rezervirano tekočino za kuhanje školjk. Po okusu začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom.

V lonec dodajte školjke brez lupin in jih nežno premešajte.

Rižoto postrezite vročo in jo po želji okrasite z dodatnim sesekljanim peteršiljem. Uživajte!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Churros
Naprej
Pekanova torta
Nazaj
Churros
Naprej
Pekanova torta

Dodajte Komentar