0 0
Rižota s hobotnico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Hobotnica
300 g Riž
1 l Zelenjavna juha
180 ml Belo vino
2 stroka Česen
Čebula
2 žlici Olivno olje
45 g Parmezan
2 žlici Maslo
Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rižota s hobotnico

  • 40 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni.

V ponev dodajte narezano hobotnico in jo kuhajte približno 5 minut, da se zmehča. Dodajte riž in ga nekaj minut pražite, da postane rahlo prosojen.

Prilijte belo vino in pustite, da med občasnim mešanjem vre, dokler večinoma ne izpari.

V ponev postopoma dodajajte zelenjavno juho. Kuhajte približno 20 minut. Ko je riž kuhan in kremast, ponev odstranite z ognja. Vmešajte maslo in nariban parmezan. Po okusu začinite s soljo in poprom.

Rižoto s hobotnico servirajte v krožnike in okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem.

(Foto: Instagram/herbertlausmann)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Morska nabodala
Naprej
Pomarančni sorbet
Nazaj
Morska nabodala
Naprej
Pomarančni sorbet

Dodajte Komentar