Sestavine
-
450 g Hobotnica
-
300 g Riž
-
1 l Zelenjavna juha
-
180 ml Belo vino
-
2 stroka Česen
-
1× Čebula
-
2 žlici Olivno olje
-
45 g Parmezan
-
2 žlici Maslo
-
Peteršilj
-
Sol in poper
Navodila
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni.
V ponev dodajte narezano hobotnico in jo kuhajte približno 5 minut, da se zmehča. Dodajte riž in ga nekaj minut pražite, da postane rahlo prosojen.
Prilijte belo vino in pustite, da med občasnim mešanjem vre, dokler večinoma ne izpari.
V ponev postopoma dodajajte zelenjavno juho. Kuhajte približno 20 minut. Ko je riž kuhan in kremast, ponev odstranite z ognja. Vmešajte maslo in nariban parmezan. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Rižoto s hobotnico servirajte v krožnike in okrasite s sveže sesekljanim peteršiljem.
(Foto: Instagram/herbertlausmann)