Sestavine
-
1 žlica Pražena sezamova semena
-
350 g Rižkuhan
-
140 g Goveje mesozelo tanke rezine
-
4 grame Šisonarezan na tanke trakove
-
2 čajni žlički Oljčno olje
-
3 žlice Teriyaki omaka
Navodila
Sezamova semena grobo zmeljite v možnarju ali mlinčku za začimbe. Zmleti sezam in šiso dodajte vročemu kuhanemu rižu in vse skupaj zmešajte, da se enakomerno poveže.
Riž razdelite na 4 enakomerne dele. Na delovno površino odrežite kos plastične folije in nanjo zajemite četrtino riža. Z folijo oblikujte riž v debel valj in ga nato zvijte v folijo. Ponovite s preostalimi tremi deli riža.
Na desko za rezanje razporedite goveje meso. Odvijte zavitek riža, folijo odstranite, riž pa položite na rob mesa. Riž zvijte v goveje meso, nato pa stranice zvijte okoli njega, da ga zaprete.
Segrejte ponev na srednji temperaturi in dodajte rastlinsko olje. V ponev položite v mesne zavitke in jih na eni strani pustite porjaveti.
Ko porjavijo, jih obrnite malo na eno stran, da porjavi nov del. Ponavljajte, dokler ne porjavijo z vseh strani.
Pečenje zaključite tako, da zvitke s kleščami obrnete pokonci, da se zapečejo tudi na straneh. Ko so zavitki z vseh strani porjaveli, s papirnato brisačo vpijte odvečno olje. Dodajte omako teriyaki in zavitke neprekinjeno valjajte, dokler se omaka ne zgosti v gosto glazuro in je v ponvi skoraj ni več.
Zavitke postrezite vroče. Dober tek!
(Foto: pexels.com)