0 0
Riževi zavitki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Pražena sezamova semena
350 g Riž kuhan
140 g Goveje meso zelo tanke rezine
4 grame Šiso narezan na tanke trakove
2 čajni žlički Oljčno olje
3 žlice Teriyaki omaka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Riževi zavitki

Kuhinja:
  • 20 minut
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Sezamova semena grobo zmeljite v možnarju ali mlinčku za začimbe. Zmleti sezam in šiso dodajte vročemu kuhanemu rižu in vse skupaj zmešajte, da se enakomerno poveže.

Riž razdelite na 4 enakomerne dele. Na delovno površino odrežite kos plastične folije in nanjo zajemite četrtino riža. Z folijo oblikujte riž v debel valj in ga nato zvijte v folijo. Ponovite s preostalimi tremi deli riža.

Na desko za rezanje razporedite goveje meso. Odvijte zavitek riža, folijo odstranite, riž pa položite na rob mesa. Riž zvijte v goveje meso, nato pa stranice zvijte okoli njega, da ga zaprete.

Segrejte ponev na srednji temperaturi in dodajte rastlinsko olje. V ponev položite v mesne zavitke in jih na eni strani pustite porjaveti.
Ko porjavijo, jih obrnite malo na eno stran, da porjavi nov del. Ponavljajte, dokler ne porjavijo z vseh strani.

Pečenje zaključite tako, da zvitke s kleščami obrnete pokonci, da se zapečejo tudi na straneh. Ko so zavitki z vseh strani porjaveli, s papirnato brisačo vpijte odvečno olje. Dodajte omako teriyaki in zavitke neprekinjeno valjajte, dokler se omaka ne zgosti v gosto glazuro in je v ponvi skoraj ni več.

Zavitke postrezite vroče. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Raca v mangovi glazuri
Naprej
Japonski sladko-kisli piščanec
Nazaj
Raca v mangovi glazuri
Naprej
Japonski sladko-kisli piščanec

Dodajte Komentar