0 0
Riževi svaljki po korejsko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Jajce
1 žlica Olje
1 x Čebula narezana na rezine
3 listi Zelje narezani na centimetrske koščke
2 stroka Česen sesekljan
1 1/2 skodelice Voda
3 skodelice Riževi svaljki
1 žlica Sojina omaka
1 žlička Sladkor
1 žlička Sezamovo olje
1 žlička Sezamovo seme pražena

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Riževi svaljki po korejsko

LASTNOSTI:
    Kuhinja:
    • 30 min
    • Porcije 2
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Srednjo napolnite z ledeno vodo in jo postavite na stran. Majhno posodo napolnite toliko, da so jajca popolnoma potopljena. Jajc še ne dodajte. Na srednje močnem ognju vodo zavrite.

    Ko voda zavre, previdno dodajte jajca. Kuhajte jih 8 minut. Z žlico prenesite jajca v pripravljeno ledeno vodo. Ko so jajca na otip hladna, jih olupite in po dolžini prerežite na pol. Postavite jih na stran.

    V ponev na srednje visoki temperaturi dodajte olje in ga segrevajte, dokler ni vroče. Dodajte čebulo, zelje in česen ter jih med pogostim mešanjem z veliko žlico kuhajte približno 3 minute. Zelenjava mora biti prosojna in rahlo porjavela.

    Dodajte vodo, riževe svaljke, sojino omako in sladkor.
    Omako zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in jo med občasnim mešanjem kuhajte približno 10 minut. Vmešajte sezamovo olje. Poskusite omako in jo začinite z dodatkom sojine omake ali sladkorja. Omaka mora biti aromatična in nekoliko sladka.

    Svaljke dajte na krožnik za serviranje. Posujte jih s semeni in postrezite s trdo kuhanimi jajci.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Zavitki s salamo
    Naprej
    Zelenjavna pita
    Nazaj
    Zavitki s salamo
    Naprej
    Zelenjavna pita

    Dodajte Komentar

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com