Sestavine
-
4 g Kvas
-
125 g Riževa moka
-
Oljčno olje
-
1 žlička Kari pasta
-
1 x Čili
-
1 šopek Mlada čebula
-
300 g Čičerika
-
100 g Mlada špinača
-
4 cm dolg kos Ingver
-
2 x Paradižnik
-
1 x Limeta
-
2 žlici Kokosovi kosmiči
-
10 g Koriander
-
4 x Jajca
-
4 žlice Jogurt
Navodila
V skledi v 250 ml mlačne vode stepite kvas, nato postopoma stepite 125 g riževe moke in ščepec morske soli do gladkega. Dajte na stran.
Na srednje močan ogenj postavite ponev z 1 čajno žličko olja in 1 zvrhano čajno žličko kari paste.
Na drobno narežite polovico svežega čilija in samo zgornje zelene polovice 1 šopka spomladanske čebule ter jih dodajte v ponev. Kuhajte in mešajte 5 minut, nato dodajte čičerko (sok in vse) in mlado špinačo. Zavrite, nato pa na nizkem ognju kuhajte, dokler špinača ne ovene.
Za pripravo salse na drobno narežite bele dele spomladanske čebule ter preostali čili in jih dajte v skledo. Olupite in na drobno naribajte 4 cm velik kos ingverja. 2 zrela paradižnika narežite na drobne kocke in dodajte v skledo. Na drobno naribajte lupino in iztisnite sok 1 limete, dodajte 2 žlici nesladkanih posušenih kokosovih kosmičev in liste svežega koriandra. Dobro premešajte, nato pa poskusite in začinite do popolnosti.
Za palačinke postavite majhno ponev na srednji ogenj in jo pokapajte z malo olja.
Vsakič dobro premešajte testo, v ponev dodajte četrtino mase in jo hitro obračajte. Pecite približno 5 minut samo na spodnji strani, dokler se ne obarva temno zlato, in ko se obarva, jo z lopatko odstranite. Ponovite s preostalim testom, nato pa v veliki ponvi z vrelo vodo pokuhajte 4 jajca po svojem okusu.
Vsako palačinko postrezite z žlico čičerike in kokosove salse, 1 zvrhano žlico naravnega jogurta in s poširanim jajcem na vrhu palačinke.
(Foto: pexels.com)