0 0
Riževa solata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

240 g Riž
120 g Grah
1/2 Čebula
120 g Koruza
Rdeča paprika
2 žlici Koriander
Češnjev paradižnik
Preliv za solato
3 žlice Olivno olje
3 žlice Beli vinski kis
2 žlički Gorčica
1 strok Česen
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Riževa solata

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Riževa solata se običajno postreže hladna, zato je osvežilna in nasitna, zlasti v toplem vremenu. Ohlajen riž v kombinaciji s svežo zelenjavo in okusnimi prelivi ustvari okusen in hladen obrok. V različnih kulturah po svetu se riževa solata pripravlja in uživa v različnih oblikah, vsaka pa ima svoj edinstven preobrat. Sredozemska riževa solata lahko na primer vsebuje olive in sir feta, medtem ko riževa solata po azijskem vzoru vsebuje sezamovo olje in sojino omako.

  • 20 minut
  • Lahko

Sestavine

  • Preliv za solato

Navodila

Deli

Riž sperite pod tekočo vodo in ga skuhajte.

Za solatni preliv zmešajte olje, kis, gorčico, sesekljan česen, sol in poper.

Ko se riž ohladi, mu dodajte kuhan grah, koruzo, narezano papriko, čebulo in paradižnik. Prelijte s solatnim prelivom, potresite s koriandrom in premešajte.

Riževo solato postrezite z limonino rezino. Postrezite kot solato ali prilogo. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečen brancin
Naprej
Krompir z mletim mesom
Nazaj
Pečen brancin
Naprej
Krompir z mletim mesom

Dodajte Komentar