Sestavine
-
240 g Riž
-
120 g Grah
-
1/2 Čebula
-
120 g Koruza
-
1× Rdeča paprika
-
2 žlici Koriander
-
5× Češnjev paradižnik
-
Preliv za solato
-
3 žlice Olivno olje
-
3 žlice Beli vinski kis
-
2 žlički Gorčica
-
1 strok Česen
-
Sol in poper
Navodila
Riž sperite pod tekočo vodo in ga skuhajte.
Za solatni preliv zmešajte olje, kis, gorčico, sesekljan česen, sol in poper.
Ko se riž ohladi, mu dodajte kuhan grah, koruzo, narezano papriko, čebulo in paradižnik. Prelijte s solatnim prelivom, potresite s koriandrom in premešajte.
Riževo solato postrezite z limonino rezino. Postrezite kot solato ali prilogo. Dober tek!
(Foto: freepik.com)