0 0
Riževa pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Čebula
Olivno olje
700 g Cvetača
3 žlice Kari pasta
300 g Basmati riž
3 x Čili mešanih barv
6 x Roti kruh
6 žlic Veganski jogurt
20 g Koriander

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Riževa pita

S cvetačo

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko

Puhasta pita, polna barv in okusov, ki je podobna zelenjavnemu kariju. Zunanja stran je hrustljava in zlata, v notranjosti pa nežno mehka.

  • 1 h
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Čebulo olupite in drobno sesekljajte, jo položite v ponev na srednji ogenj z 1 žlico oljčnega olja in kančkom vode ter jo med rednim mešanjem kuhajte 10 minut ali dokler ne postane zlata.

Cvetačo narežite na 2 cm velike cvetove, steblo in morebitne lepe liste pa drobno narežite. Primešajte jo v ponev s kari pasto in kuhajte 5 minut.

Dodajte riž in 600 ml vrele vode. Dodajte cele čilije, nato grobo nalomite roti kruh in natrgajte večino koriandrovih listov. Dobro premešajte, začinite z morsko soljo in s črnim poprom, pokrijte in kuhajte 15 minut na srednje nizki temperaturi. V tem času bo riž vpil vso tekočino. Pokapajte s 3 žlicami olja in dobro pretlačite.

Zmanjšajte temperaturo in kuhajte še 5 minut, da dobite zlato in tanko hrustljavo skorjico. Pokrito pustite 10 minut, nato pa z lopatko sprostite robove.

Vse skupaj previdno preložite na desko ali krožnik. Jogurt začinite s črnim poprom, pokapajte z malo oljčnega olja in postrezite ob strani.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Dalgona kava
Naprej
Cvetačni mac ‘n’ cheese
Nazaj
Dalgona kava
Naprej
Cvetačni mac ‘n’ cheese

Dodajte Komentar