Sestavine
-
2 x Čebula
-
Olivno olje
-
700 g Cvetača
-
3 žlice Kari pasta
-
300 g Basmati riž
-
3 x Čilimešanih barv
-
6 x Roti kruh
-
6 žlic Veganski jogurt
-
20 g Koriander
Navodila
Čebulo olupite in drobno sesekljajte, jo položite v ponev na srednji ogenj z 1 žlico oljčnega olja in kančkom vode ter jo med rednim mešanjem kuhajte 10 minut ali dokler ne postane zlata.
Cvetačo narežite na 2 cm velike cvetove, steblo in morebitne lepe liste pa drobno narežite. Primešajte jo v ponev s kari pasto in kuhajte 5 minut.
Dodajte riž in 600 ml vrele vode. Dodajte cele čilije, nato grobo nalomite roti kruh in natrgajte večino koriandrovih listov. Dobro premešajte, začinite z morsko soljo in s črnim poprom, pokrijte in kuhajte 15 minut na srednje nizki temperaturi. V tem času bo riž vpil vso tekočino. Pokapajte s 3 žlicami olja in dobro pretlačite.
Zmanjšajte temperaturo in kuhajte še 5 minut, da dobite zlato in tanko hrustljavo skorjico. Pokrito pustite 10 minut, nato pa z lopatko sprostite robove.
Vse skupaj previdno preložite na desko ali krožnik. Jogurt začinite s črnim poprom, pokapajte z malo oljčnega olja in postrezite ob strani.
(Foto: pexels.com)