0 0
Riž po domače

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0,5 kg Fižol
1/4 skodelice Olivno olje
Čebula sesekljana
Paprika
Stebelna zelena
2 žlici Česen sesekljan
6 skodelic Voda
Lovorjev list
1 žlička Timijan
1 žlička Sredozemske začimbe
ščepec Žajbelj
ščepec Kajenski poper
0,5 kg Klobasa
2 skodelici Riž

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Riž po domače

  • 11 ur
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

1 skodelica = 240 ml

Fižol operite in ga čez noč namočite v velikem loncu vode.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Čebulo, papriko, zeleno in česen 4 minute kuhajte na oljčnem olju.

Fižol operite in ga prenesite v velik lonec s 6 skodelicami vode. Kuhano zelenjavo vmešajte v fižol. Začinite z lovorovimi listi, s peteršiljem, s timijanom, z začimbo, s kajenskim poprom in z žajbljem. Zavrite in nato zmanjšajte temperaturo na srednje nizko. Kuhajte 2 uri in pol.

V fižol vmešajte narezano klobaso in kuhajte še 30 minut.

Medtem pripravite riž. V ponvi zavrite vodo in riž. Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 20 minut. Fižol postrezite s kuhanim belim rižem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bučni prigrizki
Naprej
Fižolova juha s tortilja čipsom
Nazaj
Bučni prigrizki
Naprej
Fižolova juha s tortilja čipsom

Dodajte Komentar