Sestavine
-
0,5 kg Fižol
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
1× Čebulasesekljana
-
1× Paprika
-
2× Stebelna zelena
-
2 žlici Česensesekljan
-
6 skodelic Voda
-
2× Lovorjev list
-
1 žlička Timijan
-
1 žlička Sredozemske začimbe
-
ščepec Žajbelj
-
ščepec Kajenski poper
-
0,5 kg Klobasa
-
2 skodelici Riž
Navodila
1 skodelica = 240 ml
Fižol operite in ga čez noč namočite v velikem loncu vode.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Čebulo, papriko, zeleno in česen 4 minute kuhajte na oljčnem olju.
Fižol operite in ga prenesite v velik lonec s 6 skodelicami vode. Kuhano zelenjavo vmešajte v fižol. Začinite z lovorovimi listi, s peteršiljem, s timijanom, z začimbo, s kajenskim poprom in z žajbljem. Zavrite in nato zmanjšajte temperaturo na srednje nizko. Kuhajte 2 uri in pol.
V fižol vmešajte narezano klobaso in kuhajte še 30 minut.
Medtem pripravite riž. V ponvi zavrite vodo in riž. Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 20 minut. Fižol postrezite s kuhanim belim rižem.
(Foto: pexels.com)