Sestavine
-
8 x Prekajena slanina
-
300 g Bela riba
-
Rožmarin
-
250 g Leča
-
200 g Špinača
-
Olivno olje
-
Morska sol
-
Črni poper
Navodila
Razporedite 4 rezine slanine. Na vrh položite kos ribe, ga začinite s črnim poprom, nato ga zavijte v panceto in ponovite.
Na srednji temperaturi v veliki ponvi pecite panceto in jo 8 minut občasno obračajte ter zadnji 2 minuti dodajte rožmarin.
Jed postavite na krožnik, v ponev vrzite lečo z 1 žlico rdečega vinskega kisa, da se 1 minuto segreva, medtem ko zraven na hitro skuhate še špinačo s kančkom vode.
Poskusite, začinite z morsko soljo in s poprom ter oboje razdelite na krožnike.
Na lečo z rožmarinom položite zavito ribo in jo pokapajte z 1 žličko oljčnega olja.
(Foto: pexels.com)