Sestavine
-
2 x Jajceza biskvit
-
50 g Kostanjeva mokaza biskvit
-
60 g Sladkorza biskvit
-
10 g Kakav v prahuza biskvit
-
200 ml Smetana za kuhanjeza kremo
-
2 žlici Rjavi sladkorza kremo
-
200 g Kostanjza kremo, olupljen pečen kostanj
-
1,5 žlice Rumza kremo
-
1 žlička Vanilijev ekstraktza kremo
-
1 žlica Sladkor v prahuza smetano
-
250 ml Sladka smetanaza smetano
-
1 žlica Masloza namastitev pekača
-
Čokoladni ostružkipo želji
Navodila
Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. Podolgovat ožji pekač namenjen za pecibo in kruh namastite z maslom.
Sladkor in jaci dajte v večjo skledo in stepajte z električnim mešalnikom do bledo rumene kreme, 10 minut. Postopoma nato in previdno vmešajte presejano kostanjevo moko in pa še kakav. Vlijte v pekač in pecite 20 minut, nato pustimo, da se ohladi.
V kozico dajte kostanj, smetano, rjavi sladkor, rum in vanilijev ekstrakt in zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 10 minut, nato z s paličnim mešalnikom zmešajte do gladkega. Na pečen biskvit naložite kostanjevo kremo in jo dobro pogladite.
Sladkor v prahu in smetano čvrsto stepite. Nanesite čez kostanjevo kremo in pogladite. Pecivo postavite za 2 uri v hladilnik, nato ga narežite na rezine, ki jih pred serviranjem potresite še s čokoladnimi ostružki, če želite.
Opomba: Čas za hlajenje peciva ni vključen v čas priprave.