Sestavine
-
2 x Jajceza rezance
-
0.5 kg Mokaza rezance
-
Solpo okusu, za rezance
-
Mlekomalo mleka, za rezance
-
Mlačna vodaza rezance, po potrebi
-
2 dl Kisla smetanaza polivko
-
2 žlici Oljeza polivko
-
250 g Skutaza polivko
-
Ocvirkiza polivko, mleti ocvirki
Navodila
Iz mlačne vode, moke, jajca, soli, mleka in po potrebi zamesite kar čvrsto testo, ki ga razvaljajte na deski čim na bolj tanko (2 mm). Pustite malo počivati, da se bo testo malo osušilo, nato ga potresite z ostro moko, zvijte in narežite na 1 cm široke rezance.
Pripravljene rezance skuhajte v osoljenem kropu in jih odcedite.
Mešanico olja in smetane v kozici zavrite. Odstavite, vmešajte skuto in s pripravljeno polivko prelijte kuhane rezance. Premešajte in na koncu po vaši želji zabelite s segretimi mletimi ocvirki, ni pa nujno.
Dober tek!
Opomba: Uporabite lahko tudi kupljene rezance in tako še bolj skrajšate čas priprave.
Predlagane priloge: Toskanska solata, solata z motovilcem, jajci in fižolom.
(Foto: Getty Images)