• Home
  • Eksotika
  • Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom
0 0
Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 fileja piščančjih prsi
sol
mlet poper
3 žlice olja
1 majhna bučka
2 korenja
2 rdeči papriki
2 paradižnika
1 čebula
kuhan riž

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom

Kuhinja:
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Fileja piščančjih prsi operemo in osušimo. Z mesa odstranimo kožo in kite ter ga narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom.

Pečico segrejemo na 80 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in v njem popečemo piščančje meso. Vzamemo ga iz ponve in ga postavimo v toplo pečico.

Bučke očistimo, operemo in narežemo na iglice. Korenčka olupimo in ju prav tako narežemo na iglice in čebulo nasekljamo. Paprike očistimo, operemo in narežemo na trakove. V preostalem olju jih s korenčki nekaj minut pečemo. Začinimo s soljo in poprom. Paradižnike poparimo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Z bučkami jih dodamo papriki in korenčku ter nekaj minut dušimo, nato pa močno začinimo. Dodamo kuhan riž ter skupaj vse pomešamo z ostalo zeljenavo.

Tortilje pogrejemo, nato pa jih obložimo z mesom in zelenjavo ter zvijemo v vrečice ali zvitke.

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Fileja piščančjih prsi operemo in osušimo. Z mesa odstranimo kožo in kite ter ga narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 80 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in v njem popečemo piščančje meso. Vzamemo ga iz ponve in ga postavimo v toplo pečico. Bučke očistimo, operemo in narežemo na iglice. Korenčka olupimo in ju prav tako narežemo na iglice in čebulo nasekljamo. Paprike očistimo, operemo in narežemo na trakove. V preostalem olju jih s korenčki nekaj minut pečemo. Začinimo s soljo in poprom. Paradižnike poparimo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Z bučkami jih dodamo papriki in korenčku ter nekaj minut dušimo, nato pa močno začinimo. Dodamo kuhan riž ter skupaj vse pomešamo z ostalo zeljenavo. Tortilje pogrejemo, nato pa jih obložimo z mesom in zelenjavo ter zvijemo v vrečice ali zvitke.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za zamrznjene banane
Naprej
Recept za okusno čokoladno torto
Nazaj
Recept za zamrznjene banane
Naprej
Recept za okusno čokoladno torto

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com