0 0
Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 fileja piščančjih prsi
sol
mlet poper
3 žlice olja
1 majhna bučka
2 korenja
2 rdeči papriki
2 paradižnika
1 čebula
kuhan riž

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom

Kuhinja:
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Fileja piščančjih prsi operemo in osušimo. Z mesa odstranimo kožo in kite ter ga narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom.

Pečico segrejemo na 80 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in v njem popečemo piščančje meso. Vzamemo ga iz ponve in ga postavimo v toplo pečico.

Bučke očistimo, operemo in narežemo na iglice. Korenčka olupimo in ju prav tako narežemo na iglice in čebulo nasekljamo. Paprike očistimo, operemo in narežemo na trakove. V preostalem olju jih s korenčki nekaj minut pečemo. Začinimo s soljo in poprom. Paradižnike poparimo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Z bučkami jih dodamo papriki in korenčku ter nekaj minut dušimo, nato pa močno začinimo. Dodamo kuhan riž ter skupaj vse pomešamo z ostalo zeljenavo.

Tortilje pogrejemo, nato pa jih obložimo z mesom in zelenjavo ter zvijemo v vrečice ali zvitke.

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Fileja piščančjih prsi operemo in osušimo. Z mesa odstranimo kožo in kite ter ga narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 80 stopinj Celzija. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in v njem popečemo piščančje meso. Vzamemo ga iz ponve in ga postavimo v toplo pečico. Bučke očistimo, operemo in narežemo na iglice. Korenčka olupimo in ju prav tako narežemo na iglice in čebulo nasekljamo. Paprike očistimo, operemo in narežemo na trakove. V preostalem olju jih s korenčki nekaj minut pečemo. Začinimo s soljo in poprom. Paradižnike poparimo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Z bučkami jih dodamo papriki in korenčku ter nekaj minut dušimo, nato pa močno začinimo. Dodamo kuhan riž ter skupaj vse pomešamo z ostalo zeljenavo. Tortilje pogrejemo, nato pa jih obložimo z mesom in zelenjavo ter zvijemo v vrečice ali zvitke.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za zamrznjene banane
Naprej
Recept za okusno čokoladno torto
Nazaj
Recept za zamrznjene banane
Naprej
Recept za okusno čokoladno torto

Dodajte Komentar