0 0
Recept za potico z orehi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa
700g moke
200g kisle smetane
100g mleka
110g masla
60g sladkorja
3 jajca
2 mali žlički soli
NADEV
300g medu
250g mletih orehov
jajce za premaz

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za potico z orehi

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V posodo odmerimo sol in moko. V mleku raztopimo kvas, ga prilijemo k moki, dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamešamo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo.

Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko so sestavine dobro povezane in testo odstopa od posode, testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati. Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem testo razvaljamo na pravokotnik, ga celega na tanko pokapljamo z medom, tega pa posujemo z mletimi orehi. Obloženo testo zvijemo v zavitek, nato ga položimo v pomaščen model za potico. Potico damo še enkrat vzhajati.

Vzhajano potico premažemo z jajcem ali maslom, prebodemo z iglo na več mestih in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo približno 45 minut pri 175 stopinjah celzija.

Pečeno potico vzamemo iz pečice in jo čez nekaj minut obrnemo iz modela na desko.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

V posodo odmerimo sol in moko. V mleku raztopimo kvas, ga prilijemo k moki, dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamešamo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko so sestavine dobro povezane in testo odstopa od posode, testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati. Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem testo razvaljamo na pravokotnik, ga celega na tanko pokapljamo z medom, tega pa posujemo z mletimi orehi. Obloženo testo zvijemo v zavitek, nato ga položimo v pomaščen model za potico. Potico damo še enkrat vzhajati.
2
Narejeno

Peka

Vzhajano potico premažemo z jajcem ali maslom, prebodemo z iglo na več mestih in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo približno 45 minut pri 175 stopinjah celzija. Pečeno potico vzamemo iz pečice in jo čez nekaj minut obrnemo iz modela na desko.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Okusni jabolčni zvitki s svežim sirom
Naprej
Odlični jogurtovi rogljički z lešnikovo kremo – Recept
Nazaj
Okusni jabolčni zvitki s svežim sirom
Naprej
Odlični jogurtovi rogljički z lešnikovo kremo – Recept

Dodajte Komentar