0 0
Recept za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
TESTO
1 kg moke (pol mehke, pol ostre)
1.5 dl olja
4-5 dag kvasa
1 Jajce
3 dl mlačne vode
2 žlici piva
Sol
NADEV
Paradižnikovi pelati
Grobo nariban sir
Origano
Česen
Šunka
Olive
Kuhana zelenjava (cvetača, grah, beluše itd.)
Paprika
Koruza

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za pico

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kvas namočimo v mlačno vodo, dodamo 1 žličko moke in 1 žličko sladkorja. Postavimo na toplo, da vzhaja. Dodamo vse sestavine in dobro pregnetemo. Pustimo, da počiva oz. vzhaja 15-20 minut. Nato ga razdelimo na 5-7 hlebčkov in jih pustimo na toplem ponovno vzhajati. Vzhajane hlebčke razvaljamo na 0,5 cm debelino testa.

Za sestavo pice posodo namažemo z oljem in vanjo položimo razvaljeno testo. Namažemo ga z nekaj žlicami sesekljanih pelatov, nato nekaj koščkov šunke potresemo po vrhu ter nariban sir. Potresemo z origanom in s sesekljanim česnom. Po želji lahko dodamo tudi kuhano zelenjavo, koruzo, papriko, artičoko, paradižnik češnjavec ipd.. Na koncu pokapamo z oljem.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pečemo od 6-10 minut ali malo dlje, da je testo lepo hrustljavo zapečeno.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Kvas namočimo v mlačno vodo, dodamo 1 žličko moke in 1 žličko sladkorja. Postavimo na toplo, da vzhaja. Dodamo vse sestavine in dobro pregnetemo. Pustimo, da počiva oz. vzhaja 15-20 minut. Nato ga razdelimo na 5-7 hlebčkov in jih pustimo na toplem ponovno vzhajati. Vzhajane hlebčke razvaljamo na 0,5 cm debelino testa.
Za sestavo pice posodo namažemo z oljem in vanjo položimo razvaljeno testo. Namažemo ga z nekaj žlicami sesekljanih pelatov, nato nekaj koščkov šunke potresemo po vrhu ter nariban sir. Potresemo z origanom in s sesekljanim česnom. Po želji lahko dodamo tudi kuhano zelenjavo, koruzo, papriko, artičoko, paradižnik češnjavec ipd.. Na koncu pokapamo z oljem.

2
Narejeno

Peka

Pečico ogrejemo na 200 stopinj in pečemo od 6-10 minut ali malo dlje, da je testo lepo hrustljavo zapečeno.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za cesarski praženec
Naprej
Recept za najboljši mlečni riž
Nazaj
Recept za cesarski praženec
Naprej
Recept za najboljši mlečni riž

Dodajte Komentar