0 0
Recept za okusno pecivo z jagodami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

TESTO
1 kocka kvasa
1 vrečka kislega testa
750 g moke
200 g mleka
150 g kisle smetane
50 g sladkorja
3 jajca
7 žlic olja
2 mali žlički soli
NADEV
180 g kisle smetane
120 g sladkorja
1 jajce za premaz
750 g jagod

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za okusno pecivo z jagodami

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Moki primešamo kislo testo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, dodamo ostale sestavine brez olja in zamesimo kvašeno testo.

Med mešanjem postopno dodamo olje. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo testo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo s kislo smetano, posujemo na koščke narezane jagode, sladkor in vse skupaj zvijemo v zavitek.

Zavitek razrežemo na širše rezine, te pa zložimo pokončno v model in pustimo vzhajati.

Vzhajano pecivo premažemo s stepenim jajcem in damo v vročo pečico. Pečemo ga pri 175 stopinjah celzija približno 40 minut, da se lepo obarva in prepeče.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Moki primešamo kislo testo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, dodamo ostale sestavine brez olja in zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodamo olje. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo testo vzhajati. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo s kislo smetano, posujemo na koščke narezane jagode, sladkor in vse skupaj zvijemo v zavitek. Zavitek razrežemo na širše rezine, te pa zložimo pokončno v model in pustimo vzhajati. Vzhajano pecivo premažemo s stepenim jajcem in damo v vročo pečico. Pečemo ga pri 175 stopinjah celzija približno 40 minut, da se lepo obarva in prepeče.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cimetove rolice na hitro – Recept
Naprej
Slasten burrito v skledi – Recept
Nazaj
Cimetove rolice na hitro – Recept
Naprej
Slasten burrito v skledi – Recept

Dodajte Komentar