0 0
Recept za okusno čokoladno torto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Za tortni pekač s premerom 24 cm
1 skodelica lešnikov
1 skodelica mandljev
1, 1/2 skodelice datljev
1/2 skodelica presnega kakava
2 žlici kokosovega masla
2 žlici vode
1/2 čajne žličke vanilije v prahu (ni obvezno)
Cca. 250g malin ali banan
ČOKOLADNA MASA
2 skodelici datljev
1, 1/2 skodelica vode
1/2 skodelice presnega kakava
1/2 skodelice kokosovega masla

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za okusno čokoladno torto

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pred samim začetkom moramo v multipraktiku zmešati lešnike in mandlje, potem pa postopoma dodamo še datlje. Ko je vse lepo sesekljano, dodamo še ostale sestavine.

V tortni pekač položimo plastično folijo za živila, da bomo tortico kasneje lažje vzeli ven. Osnovo čim bolj potlačimo v tortni pekač. Maline ali banane (ali kakšno drugo sadje) zložimo po osnovi. Sadje lahko tudi zmešamo v multipraktiku.

Za čokoladno kremo datlje meljemo dokler ne nastane sprijeta krogla oz., da so sesekljani na res majhne koščke. Potem dodamo vodo in meljemo kar nekaj časa, dokler ne nastane gosta zmes (datljeva pasta). Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. To čokoladmo maso prelijemo po tortici, nato jo damo v hladilnik, da se strdi (cca. 30 minut)

Po želji lahko prej še potresemo s kokosom in okrasimo s sadjem ipd..

OPOMBE:

  1. Vse sestavine morajo seveda biti presne.
  2. Kokosovo maslo mora biti hladno stiskano nerafinirano. Zelo diši po kokosu. Pri 26°C se spremeni v tekoče stanje. Prodajajo ga v raznih trgovinah z bio izdelki in v večjih trgovinah.
  3. Namesto kakava lahko uporabimo tudi presni rožičev prah.
  4. Datljeva pasta – na način, kot smo ga opisali zgoraj (datlje meljemo toliko časa, da se sprimejo v kepo, dodamo vodo in meljemo, dokler ni vse zmešano in nastane neka gosta zmes) pripravim pasto in jo spravim v velik steklen kozarec in v hladilnik. Z njo si lahko sladkamo kosmiče, smoothie-je in še kaj.
  5. Čokoladna krema, ki je v receptu zgoraj, je odlična tudi kot nadev za palačinke.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Pred samim začetkom moramo v multipraktiku zmešati lešnike in mandlje, potem pa postopoma dodamo še datlje. Ko je vse lepo sesekljano, dodamo še ostale sestavine. V tortni pekač položimo plastično folijo za živila, da bomo tortico kasneje lažje vzeli ven. Osnovo čim bolj potlačimo v tortni pekač. Maline ali banane (ali kakšno drugo sadje) zložimo po osnovi. Sadje lahko tudi zmešamo v multipraktiku. Za čokoladno kremo datlje meljemo dokler ne nastane sprijeta krogla oz., da so sesekljani na res majhne koščke. Potem dodamo vodo in meljemo kar nekaj časa, dokler ne nastane gosta zmes (datljeva pasta). Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. To čokoladmo maso prelijemo po tortici, nato jo damo v hladilnik, da se strdi (cca. 30 minut) Po želji lahko prej še potresemo s kokosom in okrasimo s sadjem ipd..
2
Narejeno

Opombe

Vse sestavine morajo seveda biti presne. Kokosovo maslo mora biti hladno stiskano nerafinirano. Zelo diši po kokosu. Pri 26°C se spremeni v tekoče stanje. Prodajajo ga v raznih trgovinah z bio izdelki in v večjih trgovinah. Namesto kakava lahko uporabimo tudi presni rožičev prah. Datljeva pasta – na način, kot smo ga opisali zgoraj (datlje meljemo toliko časa, da se sprimejo v kepo, dodamo vodo in meljemo, dokler ni vse zmešano in nastane neka gosta zmes) pripravim pasto in jo spravim v velik steklen kozarec in v hladilnik. Z njo si lahko sladkamo kosmiče, smoothie-je in še kaj. Čokoladna krema, ki je v receptu zgoraj, je odlična tudi kot nadev za palačinke.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom
Naprej
Musaka s krompirjem in mletim mesom – Recept
Nazaj
Recept za zelo okusne tortilje z zelenjavo in mesom
Naprej
Musaka s krompirjem in mletim mesom – Recept

Dodajte Komentar