0 0
Recept za okusne linške oči

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
320 g gladke pšenične moke
100 g sladkorja
1 zavoj vaniljevega sladkorja
ščepec soli
200 g hladnega masla, narezanega na kocke
1 rumenjak
OKRASITEV
sladkor v prahu za posip
100 g jagodnega sadnega namaza
100 g mareličnega sadnega namaza

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za okusne linške oči

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 50
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine.

Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlato – rjavo zapečejo.

Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.

Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Za testo zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.

2
Narejeno

Peka

Pečico segrejemo na 170 stopinj celzija (izberemo peko na vroč zrak). Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na 5 mm debelo in z okroglim modelčkom za piškote (premera 4 cm) iz njega izrežemo okrogle rezine.

Polovici rezin z manjšim modelčkom poljubne oblike na sredini izrežemo luknjico. Nato vse rezine položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno 10 minut, da se zlato – rjavo zapečejo.

3
Narejeno

Preluknjane zgornje polovice piškotov še vroče posujemo s sladkorjem v prahu, nato zgornje in spodnje polovice piškotov ohladimo na rešetki.
Na nepreluknjane spodnje polovice piškotov damo po eno čajno žličko sadnega namaza, jih prekrijemo s preluknjanimi zgornjimi polovicami in narahlo stisnemo skupaj.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Okusni makroni – Recept
Naprej
Recept za brezalkoholno mango Margarita pijačo
Nazaj
Okusni makroni – Recept
Naprej
Recept za brezalkoholno mango Margarita pijačo

Dodajte Komentar