0 0
Recept za odlične domače krofe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

3 dl mleka
3 žlice sladkorja
malo soli
20 g kvasa
0.5 kg mehke moke
3 rumenjaki
žlica masti
4 dl olja za cvrenje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Recept za odlične domače krofe

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

V mlačno mleko dodajte sladkor, malo soli in kvas, premešajte in pustite 10 minut, da kvas naraste.

V globljo skledo dajte moko, rumenjake in raztopljeno mast, dodajte mleko z naraslim kvasom in mesite dokler se testo ne neha lepiti na skledo. Tako zgneteno testo pokrijete s prtičem in pustite vzhajati približno eno uro. Naraslo testo še malo pregnetite, ga razvaljajte na debelino prsta, potem pa z večjim kozarcem narežite na obliko krofa. Zložite jih na čist prt in pustite vzhajati pol ure. Krofe položite v segreto olje, tako da stran, ki ni bila na prtu, gleda navzdol.

Ko se zapeče, jih obrnite na drugo stran.

Ocvrte krofe posujte s sladkorjem v prahu in postrezite. Za nadev lahko uporabite marmelado ali nutello ipd…

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

V mlačno mleko dodajte sladkor, malo soli in kvas, premešajte in pustite 10 minut, da kvas naraste.
V globljo skledo dajte moko, rumenjake in raztopljeno mast, dodajte mleko z naraslim kvasom in mesite dokler se testo ne neha lepiti na skledo.
Tako zgneteno testo pokrijete s prtičem in pustite vzhajati približno eno uro.
Naraslo testo še malo pregnetite, ga razvaljajte na debelino prsta, potem pa z večjim kozarcem narežite na obliko krofa.
Zložite jih na čist prt in pustite vzhajati pol ure. Krofe položite v segreto olje, tako da stran, ki ni bila na prtu, gleda navzdol.

2
Narejeno

Cvrenje in nadev

Temperatura cvrenja je najboljša na 180 stopinj celzija.
Ko se zapeče ena stran, jih obrnite na drugo stran.

Ocvrte krofe posujte s sladkorjem v prahu in postrezite. Za nadev lahko uporabite marmelado ali nutello ipd...

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Odlična piščančja lazanja – Recept
Naprej
Recept za čokoladno mousse torto
Nazaj
Odlična piščančja lazanja – Recept
Naprej
Recept za čokoladno mousse torto

Dodajte Komentar